RASVAIMU

Vaikka harrastaisi aktiivisesti liikuntaa ja noudattaisi terveellistä ruokavaliota, voi kehon ei-toivottuihin paikkoihin kertyä rasvaa. Rasvaimu ei ole painonpudotusmenetelmä, mutta se voi auttaa parantamaan reisien ja lantion ääriviivoja, tasoittamaan vatsaa, muotoilemaan sääret tai poistamaan kaksoisleuan.

 

Estetiikka Mansurowissa käytössä on perinteinen rasvaimumenetelmä, sekä vesiavusteinen rasvaimu.
 

Hinnasto

Leikkaushinnat sisältävät paikallispuudutuksen, (suuremmissa toimenpiteissä nukutus voi olla tarpeellinen) sekä plastiikkakirurgin 24h päivystyksen.

Voit arvioida rasvaimun hintaa laskemalla, kuinka monta aluetta toivomassasi rasvaimun sijainnissa olisi.
Yksi WAL-alue, rasvaimualue on noin 10×10 cm:n kokoinen. Tarvittavien alueiden määrä on yksilöllinen.

Esimerkkejä:
Kaksoisleuka = 2 aluetta (poskien alaosan, hamsteripussien ja leukalinjan rasvaimu)
Alavatsa = 2 aluetta
Koko vatsa = 4–6 aluetta
Kyljet = 2-4 aluetta
Reisien ulkopinta = 2-6 aluetta
Reisien sisäpinta = 2-6 aluetta
Olkavarsi = 2-4 aluetta
Selkä = 2-6 aluetta
Polvet = 2-4 aluetta
PLASTIIKKAKIRURGIN TEKEMÄNÄAlv 24%
Rasvaimu 1 alue1100€
Rasvaimu 2 aluetta 1500€
Rasvaimu 3 aluetta 1800€
Rasvaimu 4 aluetta2300€
Rasvaimu 5 aluetta2750€
Rasvaimu 6 aluetta 3200€
Rasvaimu 7 aluetta 3650€
Rasvaimu 8 aluetta4100€
Korsettirasvaimu 9-15 aluetta
sis. nukutus
5400€-6750€
Toimenpide yleisanestesiassa (nukutuksessa)toimenpiteen hinta
+ 1054€-1860€

Rasvaimu: ennen ja jälkeen -galleria

Rasvaimun tulokset

Rasvaimun tulokset alkavat tulla esiin vähitellen, kun turvotukset ja nesteen kertymiset häviävät. Parannusta näkyy jo parin viikon kuluttua, mutta lopulliset tulokset alkavat näkyä vasta kolmen kuukauden kuluttua tai myöhemmin.

Rasvaimun tulokset ovat pysyviä. Vaikka paino nousisi toimenpiteen jälkeen muutaman kilon, paino jakautuu tasaisemmin koko vartaloon. Potilaat kertovat, että rasvaimun jälkeen heidän vartalonsa ääriviivat ovat tasaisemmat ja uusiutunut ulkonäkö parantaa itseluottamusta. 

Asiakaspalautteita

Kenelle rasvaimu sopii?

Rasvaimusta hyötyvät kaikenikäiset naiset ja miehet, joilla voi olla hyvin erityyppisiä vartaloita. Toimenpiteeseen hakeutuvat yleensä henkilöt, joille on kerääntynyt liikaa rasvaa tietyille kehonalueille, kuten:

• Vatsaan
• Kylkiin ja lantiolle
• Reiden sisä- ja ulkopinnoille
• Etu- ja takareisiin
• Polvien sisäpuolelle
• Selkään ja rintoihin
• Leukaan ja kaulaan
• Yläraajoihin
• Sääriin

Rasvaimua käytetään vartalon muotojen ja ääriviivojen parantamiseen, mutta se ei korvaa terveellisen ruokavalion ja liikunnan vaikutusta painonhallintaan, joten potilaiden tulee olla melko lähellä omaa ihannepainoaan ennen toimenpidettä. Hyvä ihon kimmoisuus auttaa hyvän lopputuloksen saavuttamisessa.

Plastiikkakirurgin kanssa voi keskustella rasvaimun yhdistämisestä muihin esteettisiin toimenpiteisiin. Hän kertoo myös, mikäli rasvaimua ei voi tehdä.

Ensimmäinen askel rasvaimuun on aina plastiikkakirurgin konsultaatiokäynti

Ensimmäinen askel rasvaimuun on henkilökohtainen tapaaminen plastiikkakirurgin kanssa. Plastiikkakirurgi arvioi huolellisesti asiakkaan fyysistä ja henkistä terveyttä, keskustelee esteettisistä tavoitteista ja vastaa kaikkiin kysymyksiin, joita asiakkaalla voi olla.

Konsultaation aikana käydään läpi mm. seuraavat asiat:
• Toimenpiteen esteettiset tavoitteet
• Nykyiset ja aikaisemmat sairaudet
• Käytössä olevat lääkitykset, myös ravintolisät ja luontaisvalmisteet
• Aiemmat leikkaukset
• Laihtumisen historia ja tavoitteet

Jotkut sairaudet, kuten korkea verenpaine, diabetes tai sydänsairaus, sekä käsiteltävän alueen lähellä tehdyt leikkaukset saattavat vaikuttaa rasvaimun onnistumiseen.

Riippuen siitä, mille alueille rasvaimua suunnitellaan, asiakasta pyydetään konsultaation aikana riisuutumaan toimenpiteen laajuuden arviointia varten. Samalla arvioidaan ihon elastisuutta ja kimmoisuutta sekä rasvakerroksen paksuutta kohdealueella. Asiakkaan paino tarkistetaan ja tulevista suunnitelmista painonpudotuksen tai -nousun suhteen keskustellaan, sillä painon vaihtelu voi vaikuttaa rasvaimun tuloksiin.

Miten rasvaimuun tulee valmistautua?

Parhaiden tulosten saavuttamiseksi on tärkeä noudattaa plastiikkakirurgin ohjeita jo ennen toimenpidettä. Asiakkaan tulee mm:
• Välttää tupakointia vähintään 6-8 viikkoa ennen ja jälkeen leikkauksen
• Välttää tiettyjä lääkkeitä
• Järjestää kotiinkuljetus ja kotihoito ensimmäisen 24 h ajaksi 

Mitä rasvaimussa tapahtuu?

Rasvaimua varten tehdään pienet ihoviillot lähelle hoidettavaa aluetta. Viillot sijoitetaan ihon luonnollisiin poimuihin tai ryppyihin niin, että arvet jäävät näkymättömiin. Ohut, onttokärkinen kanyyli laitetaan viiltojen läpi ja sen kautta imuroidaan ylimääräistä rasvaa käyttämällä imukärkeen yhdistettyä imulaitetta tai imuruiskua.

Rasvaimutekniikasta on useita muunnelmia. Valittava tekniikka riippuu asiakkaan yksilöllisistä ominaisuuksista, fyysisistä tarpeista ja esteettisistä tavoitteista.

Rasvaimua helpotetaan ruiskuttamalla rasvaan keittosuolaliuosta ja pieniä määriä adrenaliinia. Tämä vähentää verenvuotoa, turvotusta ja nestehukkaa, ja mahdollistaa lyhyemmän toipumisajan kuin perinteisissä menetelmissä.

Rasvaimu voidaan tehdä paikallispuudutuksella Body-Jet-laitetta käyttäen. Laitteessa on tehokas suihkuyksikkö, jolla puuduteliuos levittyy tehokkaasti ja tasaisesti kudokseen, ja joka helpottaa rasvan irtoamista. Toimenpiteen aikana asiakkaat ovat hereillä. Rasvaimu Body-Jet-laitteella on nopeaa, ja myös turvotusta ja mustelmia esiintyy vähemmän.

Toimenpide voidaan tehdä sekä yleisanestesiassa että paikallispuudutuksella. Anestesialääkäri tarkkailee asiakkaan fyysistä tilaa leikkauksen aikana ja sen jälkeen. Kotiutumisen jälkeen plastiikkakirurgimme ovat tavoitettavissa ympärivuorokauden.

Voiko rasvaimuun liittyä ongelmia?

Rasvaimuja tehdään vuosittain tuhansia, joten niistä on runsaasti kokemuksia. Siitä huolimatta toimenpiteeseen voi liittyä jonkin verran riskejä ja komplikaatioita, joista on hyvä olla tietoinen. Plastiikkakirurgi vastaa kaikkiin kysymyksiin ja antaa ohjeet riskien minimoimiseksi. 

Mitä tapahtuu rasvaimun jälkeen?

Rasvaimu suoritetaan yleensä päiväkirurgisesti, jolloin potilaat voivat palata kotiin leikkauspäivänä. Plastiikkakirurgimme päivystävät 24h.

Leikkauksen jälkeen rasvaimualueen päälle laitetaan elastinen tukiasuste, joka edistää paranemista ja vähentää turvotusta. Tukiasustetta on käytettävä jatkuvasti koko paranemisen ajan. Tukiasusteen voi ostaa Estetiikka Mansurowista. Leikkauksen jälkeen voi esiintyä kipua, mutta se on hallittavissa kipulääkkeiden avulla.

Potilasta kannustetaan nousemaan sängystä pian leikkauksen jälkeen. Toipumisen nopeus riippuu pitkälti leikkauksen laajuudesta. Vaikka jokainen asiakas paranee eri tahtiin, etenee palautuminen yleensä seuraavissa vaiheissa:

Ensimmäisellä viikolla
• Turvotus saavuttaa huippunsa ja alkaa sitten laantua
• Raskasta työtä ei saa tehdä
• Ompeleet voidaan poistaa

Useiden viikkojen kuluttua
• Mustelmat haalistuvat ja lopulta katoavat
• Tunneherkkyys rasvaimualueella normalisoituu
• Tavanomaista liikuntaa ja elämää voi jatkaa
• Turvotus vähenee edelleen 

Plastiikkakirurgian erikoislääkäri

Plastiikkakirurgian erikoislääkäri