RINTOJEN KOHOTUS- JA MUODON KORJAUSLEIKKAUKSET

Rintojen koko ei ole ainoa rintojen ulkonäköön vaikuttava asia. Myös niiden muoto ja korkeus saavat ne näyttämään pirteiltä ja nuorekkailta tai vastaavasti iän myötä ja painovoiman vaikutuksesta muuttuneilta. Ajan kuluessa naisen rinnat alkavat usein roikkua ja nännipihat leventyvät.

Rintojen kohotusleikkaus voi tarjota kiinteämmät, korkeammat ja nuorekkaan näköiset rinnat, kun rintojen muoto palautetaan ja niitä nostetaan. Kohotusleikkauksella kehonkuva voi päivittyä vastaamaan paremmin asiakkaan minäkuvaa.

Rintojen kohotusleikkaus (mastopexy) käsittää ylimääräisen ihon poistamisen ja rintojen muovailun kirurgisesti, jotta rinnat näyttäisivät kiinteämmiltä ja nuorekkaammilta. Leikkauksen aikana rintoja kohotetaan ja nännit siirretään uuteen paikkaan. Areolia (nännipihoja) voi pienentää paremmin vartalon mittasuhteisiin sopiviksi. Jos halutaan palauttaa myös rinnasta kadonnutta volyymia, voidaan käyttää implantteja tai oman rasvan siirtoa lisäämään rintojen kokoa. Parasta olisi kuitenkin olla tekemättä rintojen suurennusleikkausta yhtä aikaa korjausleikkauksen kanssa, jotta kumpikin toimenpide voidaan optimoida ja arpien muodostumista minimoida.

Hinnasto

PLASTIIKKAKIRURGIN TEKEMÄNÄAlv 0%
(lääketieteelliset perusteet)
Alv 24%
(esteettiset perusteet)
Rintarauhasen poisto ja rasvaimu, Gynecomastia
(Paikallispuudutus)
alk. 2781€ 3449€
Rintojen pienennysleikkaus
(Nukutus)
alk. 4 800€

5952€

Rintojen kohotus
(Nukutus)
alk. 4 800€
5952€
Rintojen suurentaminen rasvansiirrolla
(Nukutus)
alk. 4838€ 5999€
Rintojen korjaus kielekesiirteellä,
LD-reconstructio
(Nukutus)
alk. 10484€13 000€
Nännipihan / nännin pienennys
(Paikallispuudutus)
alk. 751€931€
Nännin
sisäänkääntymisen korjausleikkaus
(Paikallispuudutus)
alk. 751€931€
Nännipihojen pullistumisen laskeminen/ muodon korjaus
Esim. tubulaaristen nännien muotoilu
(Paikallispuudutus)
alk. 1860€2306€

Rintojen kohotus ja muodonkorjaus: ennen ja jälkeen -galleria

Toimenpiteen tulokset

Kiinteät, nuorekkaammalta näyttävät rinnat alkavat syntyä muutaman kuukauden sisällä, kun niillä on ollut runsaasti aikaa parantua. Tällöin pitäisi rintojen korkeuden sekä nännin ja nännipihan sijainnin ja muutetun nännipihan koon olla jo nähtävissä.

Vaikka rintojen kohotusleikkaus aiheuttaa pysyviä arpia, arvet piiloutuvat rinnan alle. Ne vaalentuvat ja hämärtyvät huomattavasti ajan myötä.

Useimmissa tapauksissa uusi rintojen muoto pysyy useita vuosia. Erilaiset tekijät kuten painon vaihtelu tai raskaus voivat kuitenkin vaikuttaa pitkäaikaiseen tulokseen. Ajan myötä leikkauksen vaikutus hiipuu. Jos näin tapahtuu, rintojen kohotusleikkauksen voi uusia ja niiden entiset, nuorekkaammat ääriviivat jälleen palauttaa.

Asiakaspalautteita

Kenelle rintojen kohotusleikkaus tai muodon korjausleikkaus sopii?

Rintojen kohotusleikkauksia tehdään kaikenikäisille naisille, mutta yleensä odotetaan, kunnes rinnat ovat täysin kehittyneet. Monet naiset siirtävät leikkausta lasten hankkimisen jälkeiseen aikaan, koska raskaus ja imetys voivat vaikuttaa tuloksiin. Toisaalta useat naiset kuitenkin teettävät leikkauksen jo ennen lasten hankkimista tiedostaen, että rintojen muotoon voi myöhemmin tulla raskauteen liittyviä muutoksia. Rintojen kohotusleikkaus ei yleensä vaikuta imettämiskykyyn, koska nännejä ja maitokanavia ei leikata.

Rintojen kohotusleikkaus sopii kaikille terveille naisille, jos:
• Rinnat riippuvat, vaikka niiden volyymi on tyydyttävä
• Rinnat eivät ole enää kiinteät
• Rinnat riippuvat, ja nännit ja nännipihat osoittavat alaspäin
• Nännit roikkuvat rintojen alla ihopoimun alapuolella (inframammaripoimu)

Rintojen kohotusleikkauksessa voidaan myös korjata rintojen epäsymmetriaa. On melko tavallista, että toinen rinta on kiinteämpi ja paremmassa asennossa kuin toinen. Vaikka rintojen kohotusleikkauksen tulokset ovat yleensä pitkäikäisempiä naisilla, joilla on pienet rinnat, toimenpiteestä voi olla hyötyä kaikille naisille rintojen koosta riippumatta.

rinnat-1

Ensimmäinen askel on aina plastiikkakirurgin konsultaatio

Ensimmäinen askel rintojen kohotusleikkaukseen on henkilökohtainen tapaaminen plastiikkakirurgin kanssa. Plastiikkakirurgi arvioi asiakkaan fyysistä ja henkistä terveyttä, keskustelee esteettistä tavoitteista ja vastaa kysymyksiin, joita asiakkaalla voi olla.

Konsultaation aikana käydään läpi mm. seuraavat asiat:
• Nykyiset ja aikaisemmat sairaudet
• Käytössä olevat lääkkeet, myös ravintolisät ja luontaistuotevalmisteet
• Aikaisemmat leikkaukset
• Laihtumisen historia ja tavoitteet
• Päihteet ja tupakointi

Neuvottelun aikana plastiikkakirurgi tutkii rintoja kiinnittäen huomiota niiden kokoon, muotoon, ihon elastisuuteen ja nännin sekä nännipihan sijaintiin. Hän voi myös ottaa valokuvia ja tehdä mittauksia, jotka liitetään asiakkaan henkilökohtaisiin terveystietoihin.

Miten rintojen kohotukseen / muodon korjaukseen tulee valmistautua?

Parhaiden tulosten saavuttamiseksi on tärkeä noudattaa plastiikkakirurgin ohjeita jo ennen toimenpidettä. Asiakkaan tulee mm:

• Välttää tupakointia vähintään 8 viikkoa ennen ja jälkeen leikkauksen
• Välttää tiettyjä lääkkeitä
• Järjestää kotiinkuljetus ja kotihoito ensimmäisen 24 tunnin ajaksi
• Käydä rintojen mammografiassa.

Mitä rintojen kohotus- tai muodon korjausleikkauksessa tapahtuu?

Rintojen kohotusmenetelmiä on useita ja valittava tekniikka riippuu asiakkaan yksilöllisistä ominaisuuksista ja esteettisistä tavoitteista.

Yleisimpään menetelmään, joka tarjoaa huomattavan kohotuksen, kuuluu kolme viiltoa:
1. Nännipihan ympärille
2. Pystysuoraan nännipihasta rintojen alla sijaitsevaan ihopoimuun asti
3. Rintojen alle luonnollisten poimujen mukaan

Viiltojen tekemisen jälkeen poistetaan rinnan ylimääräinen iho ja muotoillaan rintakudos. Nänni ja nännipiha jäävät kiinni rintakudoksiin ja siirretään ylemmäs. Nännipihaa voi myös pienentää tarvittaessa. Koska nännejä ja nännipihoja ei leikata, nännin tunneherkkyyden ja imetyskyvyn ei pitäisi muuttua.

Joissakin tapauksissa ei kolmatta viiltoa rintojen alle välttämättä tarvita. Tämän muunnellun tekniikan käyttö riippuu siitä, kuinka paljon rintoja käsitellään, eikä se sovi kaikille naisille.

Toimenpide tehdään yleensä yleisanestesiassa, mutta se on mahdollista tehdä myös paikallispuudutuksessa. Anestesialääkäri tarkkailee asiakkaan fyysistä kuntoa.

Siirry lukemaan rintaleikkauksen arvista.

Rintojen kohotus / muodon korjausleikkauksen riskit?

Rintojen kohotusleikkauksista on runsaasti kokemuksia, koska niitä tehdään hyvin paljon. Siitä huolimatta toimenpiteeseen voi liittyä jonkin verran riskejä ja komplikaatioita, joista on hyvä olla tietoinen. Plastiikkakirurgi vastaa kaikkiin kysymyksiin ja antaa ohjeet riskien minimoimiseksi.

Mitä tapahtuu leikkauksen jälkeen?

Rintojen kohotusleikkaus voi vaatia lyhyen, yhden yön sairaalassaolon, mutta suurin osa leikkauksista suoritetaan päiväkirurgisesti, jolloin potilaat voivat palata kotiin jo leikkauspäivänä.

Leikkauksen jälkeen käytetään harsotaitoksia ja tukevia rintaliivejä. Melko pian leikkauksen jälkeen potilasta kannustetaan nousemaan sängystä lyhyeksi aikaa. Postoperatiivista kipua tuntuu ensimmäisinä päivinä, mutta se on hallinnassa kipulääkkeillä.

Vaikka jokainen asiakas paranee eri tahtiin, etenee palautuminen yleensä seuraavissa vaiheissa:

Ensimmäisellä viikolla
• Voi liikkua kivun sallimissa rajoissa
• Saa tehdä ei-raskasta työtä
• Teipit vaihdetaan

Useiden viikkojen kuluttua
• Turvotus ja mustelmat vähenevät

• Nännin tunneherkkyys paranee asteittain
• Voi jatkaa normaalia elämää

Muutaman kuukauden kuluttua
• Rinnat alkavat asettautua luonnolliseen muotoonsa
• Arvet alkavat vaalentua ja häivettyä

Plastiikkakirurgian erikoislääkäri

Plastiikkakirurgian erikoislääkäri