RINTOJEN SUURENTAMINEN JA MUOTOILU RASVANSIIRROLLA

Rintojen suurennusleikkauksella voidaan tasapainottaa keskenään erikokoisia rintoja ja kohentaa kehon ääriviivoja suurentamalla molempia rintoja. Suurentaminen voidaan tehdä oman rasvan siirrolla tai rintaimplanteilla.

Suurennusleikkaus voidaan tehdä, kun omat rinnat ovat lopullisesti kehittyneet. Asiakkaan tulee olla henkisesti kypsä ymmärtämään syynsä toimenpiteelle, ja hänellä tulee olla realistiset odotukset toimenpiteen mahdollisuuksista.

Hinnasto

PLASTIIKKAKIRURGIN TEKEMÄNÄAlv 0%
(lääketieteelliset perusteet)
Alv 24%
(esteettiset perusteet)
Rintarauhasen poisto ja rasvaimu, Gynecomastia
(Paikallispuudutus)
alk. 2781€ 3449€
Rintojen pienennysleikkaus
(Nukutus)
alk. 4 800€

5952€

Rintojen kohotus
(Nukutus)
alk. 4 800€
5952€
Rintojen suurentaminen rasvansiirrolla
(Nukutus)
alk. 4838€ 5999€
Rintojen korjaus kielekesiirteellä,
LD-reconstructio
(Nukutus)
alk. 10484€13 000€
Nännipihan / nännin pienennys
(Paikallispuudutus)
alk. 751€931€
Nännin
sisäänkääntymisen korjausleikkaus
(Paikallispuudutus)
alk. 751€931€
Nännipihojen pullistumisen laskeminen/ muodon korjaus
Esim. tubulaaristen nännien muotoilu
(Paikallispuudutus)
alk. 1860€2306€

Toimenpiteen tulokset

Jos odotukset rintojen suurennuksen suhteen ovat olleet realistiset, leikkaustulos todennäköisesti tyydyttää. Useimmat toimenpiteet tuottavat kauniit, luonnollisen näköiset rinnat. On kuitenkin tärkeää muistaa, että esimerkiksi ikä, genetiikka ja painon vaihtelu voivat muuttaa rintojen kokoa ja muotoa ajan myötä.

Ensimmäinen askel on aina plastiikkakirurgin konsultaatio

Ensimmäinen askel rintojen suurennusleikkaukseen on henkilökohtainen tapaaminen plastiikkakirurgin kanssa. Plastiikkakirurgi arvioi huolellisesti asiakkaan fyysistä ja henkistä terveyttä, keskustelee esteettisistä tavoitteista ja vastaa kaikkiin kysymyksiin, joita asiakkaalla voi olla.

Konsultaation aikana käydään läpi mm. seuraavat asiat:
• Toimenpiteen esteettiset tavoitteet
• Nykyiset ja aikaisemmat sairaudet
• Käytössä olevat lääkitykset, myös ravintolisät ja luontaistuotevalmisteet
• Aiemmat leikkaukset
• Perheen rintasyöpähistoria
• Mammografiatulokset
• Rasvansiirto- ja implanttivaihtoehdot
• Leikkauksen jälkeiset asiat

Konsultaation aikana keskustellaan perusteellisesti rasvansiirron toimenpiteestä. Konsultaatiossa käydään läpi myös postoperatiiviset tekijät, jotka voivat vaikuttaa suurennusleikkauksen tulokseen leikkauksen jälkeen: esim. raskaudet ja painon vaihtelu usein muuttavat rintojen kokoa ja muotoa.

Konsultaation aikana plastiikkakirurgi tutkii rintoja, arvioi niiden kokoa, muotoa, ihon kimmoisuutta sekä nännipihojen sijoittamista. Hän voi myös ottaa valokuvia, jotka liitetään asiakkaan henkilökohtaisiin terveystietoihin.

Ennen leikkausta voidaan turvallisuussyistä suositella perustason mammografiaa rintakudosmuutosten havaitsemiseksi. Mainittakoon, että leikkauksen jälkeen ei ole tarvetta tehdä mammografiatutkimuksia normaalia useammin: tavallisilla kuvantamismenetelmillä pystytään hyvin erottamaan rintakudos siirretystä rasvakudoksesta.

Mikäli asiakkaan toiveena on kokonaisvaltaisempi rintojen ja kehon nuorentaminen, plastiikkakirurgin kanssa kannattaa keskustella muista toimenpiteistä, joita voi tehdä rintojen suurennusleikkauksen yhteydessä:
• Vatsapeitteiden kiristysleikkaus: ylimääräisen vatsapeitteen ihon ja ihonalaisen rasvakudoksen poistaminen, velttojen vatsalihasten kiristäminen tarvittaessa
• Rasvaimu (Body-Jet-laite): ongelma-alueiden kuten lantion, reisien ja vatsan muotoilu, rasvan siirtäminen rintoihin
• Rintojen kohotusleikkaus: roikkuvien ja pussimaisten rintojen kohotus (ei suositella tehtäväksi samaan aikaan rintojen suurentamisen kanssa, koska riski merkittäviin arpiin ja rintojen epätoivottuihin muutoksiin suurenee)

Toimenpiteeseen valmistautuminen

Parhaiden tulosten saavuttamiseksi on tärkeä noudattaa plastiikkakirurgin ohjeita jo ennen toimenpidettä. Asiakkaan tulee muun muassa:

• Välttää tupakointia vähintään 8 viikkoa ennen ja jälkeen leikkauksen
• Välttää tiettyjä lääkkeitä
• Järjestää nukutusleikkauksen jälkeen kotiinkuljetus ja täysi-ikäinen henkilö varmistamaan hyvinvointi toimenpidepäivää vastaiseksi yöski

Miten rintojen suurentaminen omalla rasvalla tapahtuu?

Kun rintojen suurennusleikkaus tehdään oman rasvan siirrolla, tarvitaan vain 1-2 pistemäistä viiltoa rintoihin huomaamattomilla alueilla. Rasvaa siirretään rintalihakseen ja rinnan ihonalaiseen kudoskerrokseen. Itse rintakudokseen rasvaa ei siirretä myöhemmin tehtävien mammografiatutkimusten tulkinnan helpottamiseksi.

Rasvaimutekniikasta on useita muunnelmia. Valittava tekniikka riippuu asiakkaan yksilöllisistä ominaisuuksista, fyysistä tarpeista ja esteettisistä tavoitteista, ja vaihtoehdoista keskustellaan plastiikkakirurgin kanssa perusteellisesti ennen leikkausta.

Rasvaimua helpotetaan ruiskuttamalla rasvaan keittosuolaliuosta ja pieniä määriä adrenaliinia. Tämä vähentää verenvuotoa, turvotusta ja nestehukkaa, ja mahdollistaa lyhyemmän toipumisajan kuin perinteisissä menetelmissä.

Oman rasvan siirto voidaan tehdä paikallispuudutuksella Body-Jet-laitetta käyttäen. Laitteessa on tehokas suihkuyksikkö, jolla puuduteliuos levittyy tehokkaasti ja tasaisesti kudokseen, ja joka helpottaa rasvan irtoamista. Toimenpiteen aikana asiakkaat ovat hereillä. Kerätty oma rasva voidaan siirtää rintoihin myös paikallispuudutuksella. Rasvaimu Body-Jet-laitteella on nopeaa, ja myös turvotusta ja mustelmia esiintyy vähemmän.

Toimenpide voidaan tehdä yleisanestesiassa tai paikallispuudutuksessa. Anestesialääkäri tarkkailee asiakkaan fyysistä tilaa leikkauksen aikana ja sen jälkeen.

Mitä riskejä on rintojen suurentamisessa omalla rasvalla?

Rintojen suurennusleikkauksista on runsaasti kokemuksia, koska niitä tehdään hyvin paljon. Siitä huolimatta toimenpiteeseen voi liittyä jonkin verran riskejä ja komplikaatioita, joista on hyvä olla tietoinen. Plastiikkakirurgi vastaa kaikkiin kysymyksiin ja antaa ohjeet riskien minimoimiseksi.

Mitä rintojen suurennusleikkauksen jälkeen tapahtuu?

Rintojen suurennusleikkaus voi vaatia lyhyen, yhden yön sairaalassaolon ajan. Suurin osa leikkauksista suoritetaan kuitenkin päiväkirurgisesti, jolloin potilaat voivat palata kotiin jo leikkauspäivänä. Plastiikkakirurgimme päivystävät ympärivuorokautisesti.

Vaikka jokainen asiakas paranee eri tahtiin, etenee palautuminen yleensä seuraavissa vaiheissa:

Muutaman päivän sisällä leikkauksesta
• Voi käydä suihkussa
• Voi tehdä ei-fyysistä työtä

Useiden viikkojen kuluttua leikkauksesta
• Turvotukset ovat usein jo hävinneet
• Harrastuksia voi jatkaa
• Lopullinen tulos alkaa näkyä

Kontrollikäynnit leikkauksen jälkeen

Ensimmäinen plastiikkakirurgin kontrollikäynti on muutama päivä leikkauksen jälkeen. Seuraava kontrolli on noin kaksi viikkoa toimenpiteestä. Mikäli parantuminen sujuu odotetusti, viimeinen kontrolli on noin 4 kuukautta toimenpiteen jälkeen, jolloin lopullisia tuloksia on jo nähtävissä ja toimenpiteen tuloksia voidaan verrata alkutilanteeseen. 

Plastiikkakirurgian erikoislääkäri

Plastiikkakirurgian erikoislääkäri