Rintojen suurennus rasvansiirrolla

Rintojen suurennusleikkauksella voidaan tasapainottaa keskenään erikokoisia rintoja ja kohentaa kehon ääriviivoja suurentamalla molempia rintoja. Suurentaminen voidaan tehdä oman rasvan siirrolla tai rintaimplanteilla.

Suurennusleikkaus voidaan tehdä, kun omat rinnat ovat lopullisesti kehittyneet. Asiakkaan tulee olla henkisesti kypsä ymmärtämään syynsä toimenpiteelle, ja hänellä tulee olla realistiset odotukset toimenpiteen mahdollisuuksista.

Mitä plastiikkakirurgin konsultaatiossa tapahtuu?

Ensimmäinen askel rintojen suurennusleikkaukseen on henkilökohtainen tapaaminen plastiikkakirurgin kanssa. Plastiikkakirurgi arvioi huolellisesti asiakkaan fyysistä ja henkistä terveyttä, keskustelee esteettisistä tavoitteista ja vastaa kaikkiin kysymyksiin, joita asiakkaalla voi olla.

Konsultaation aikana käydään läpi mm. seuraavat asiat:
• Toimenpiteen esteettiset tavoitteet
• Nykyiset ja aikaisemmat sairaudet
• Käytössä olevat lääkitykset, myös ravintolisät ja luontaistuotevalmisteet
• Aiemmat leikkaukset
• Perheen rintasyöpähistoria
• Mammografiatulokset
• Rasvansiirto- ja implanttivaihtoehdot
• Leikkauksen jälkeiset asiat

Konsultaation aikana keskustellaan perusteellisesti rasvansiirron toimenpiteestä. Konsultaatiossa käydään läpi myös postoperatiiviset tekijät, jotka voivat vaikuttaa suurennusleikkauksen tulokseen leikkauksen jälkeen: esim. raskaudet ja painon vaihtelu usein muuttavat rintojen kokoa ja muotoa.

Konsultaation aikana plastiikkakirurgi tutkii rintoja, arvioi niiden kokoa, muotoa, ihon kimmoisuutta sekä nännipihojen sijoittamista. Hän voi myös ottaa valokuvia, jotka liitetään asiakkaan henkilökohtaisiin terveystietoihin.

Ennen leikkausta voidaan turvallisuussyistä suositella perustason mammografiaa rintakudosmuutosten havaitsemiseksi. Mainittakoon, että leikkauksen jälkeen ei ole tarvetta tehdä mammografiatutkimuksia normaalia useammin: tavallisilla kuvantamismenetelmillä pystytään hyvin erottamaan rintakudos siirretystä rasvakudoksesta.

Mikäli asiakkaan toiveena on kokonaisvaltaisempi rintojen ja kehon nuorentaminen, plastiikkakirurgin kanssa kannattaa keskustella muista toimenpiteistä, joita voi tehdä rintojen suurennusleikkauksen yhteydessä:
• Vatsapeitteiden kiristysleikkaus: ylimääräisen vatsapeitteen ihon ja ihonalaisen rasvakudoksen poistaminen, velttojen vatsalihasten kiristäminen tarvittaessa
• Rasvaimu (Body-Jet-laite): ongelma-alueiden kuten lantion, reisien ja vatsan muotoilu, rasvan siirtäminen rintoihin
• Rintojen kohotusleikkaus: roikkuvien ja pussimaisten rintojen kohotus (ei suositella tehtäväksi samaan aikaan rintojen suurentamisen kanssa, koska riski merkittäviin arpiin ja rintojen epätoivottuihin muutoksiin suurenee)

Miten rintojen suurennusleikkaukseen tulee valmistautua?

Parhaiden tulosten saavuttamiseksi on tärkeä noudattaa plastiikkakirurgin ohjeita jo ennen toimenpidettä. Asiakkaan tulee mm:

• Välttää tupakointia vähintään 8 viikkoa ennen ja jälkeen leikkauksen
• Välttää tiettyjä lääkkeitä
• Järjestää kotiinkuljetus ja kotihoito leikkauksen jälkeen

Mitä oman rasvan siirrolla tehtävässä rintojen suurennusleikkauksessa tapahtuu?

Kun rintojen suurennusleikkaus tehdään oman rasvan siirrolla, tarvitaan vain 1-2 pistemäistä viiltoa rintoihin huomaamattomilla alueilla. Rasvaa siirretään rintalihakseen ja rinnan ihonalaiseen kudoskerrokseen. Itse rintakudokseen rasvaa ei siirretä myöhemmin tehtävien mammografiatutkimusten tulkinnan helpottamiseksi.

Rasvaimutekniikasta on useita muunnelmia. Valittava tekniikka riippuu asiakkaan yksilöllisistä ominaisuuksista, fyysistä tarpeista ja esteettisistä tavoitteista, ja vaihtoehdoista keskustellaan plastiikkakirurgin kanssa perusteellisesti ennen leikkausta.

Rasvaimua helpotetaan ruiskuttamalla rasvaan keittosuolaliuosta ja pieniä määriä adrenaliinia. Tämä vähentää verenvuotoa, turvotusta ja nestehukkaa, ja mahdollistaa lyhyemmän toipumisajan kuin perinteisissä menetelmissä.

Oman rasvan siirto voidaan tehdä paikallispuudutuksella Body-Jet-laitetta käyttäen. Laitteessa on tehokas suihkuyksikkö, jolla puuduteliuos levittyy tehokkaasti ja tasaisesti kudokseen, ja joka helpottaa rasvan irtoamista. Toimenpiteen aikana asiakkaat ovat hereillä. Kerätty oma rasva voidaan siirtää rintoihin myös paikallispuudutuksella. Rasvaimu Body-Jet-laitteella on nopeaa, ja myös turvotusta ja mustelmia esiintyy vähemmän.

Toimenpide voidaan tehdä yleisanestesiassa tai paikallispuudutuksessa. Anestesialääkäri tarkkailee asiakkaan fyysistä tilaa leikkauksen aikana ja sen jälkeen.

Mitä rintojen suurennusleikkauksen jälkeen tapahtuu?

Rintojen suurennusleikkaus voi vaatia lyhyen, yhden yön sairaalassaolon ajan. Suurin osa leikkauksista suoritetaan kuitenkin päiväkirurgisesti, jolloin potilaat voivat palata kotiin jo leikkauspäivänä.

Vaikka jokainen asiakas paranee eri tahtiin, etenee palautuminen yleensä seuraavissa vaiheissa:

Muutaman päivän sisällä leikkauksesta
• Voi käydä suihkussa
• Voi tehdä ei-fyysistä työtä

Useiden viikkojen kuluttua leikkauksesta
• Turvotukset ovat usein jo hävinneet
• Harrastuksia voi jatkaa
• Lopullinen tulos alkaa näkyä

Leikkauksen tulokset

Jos odotukset rintojen suurennuksen suhteen ovat olleet realistiset, leikkaustulos todennäköisesti tyydyttää. Useimmat toimenpiteet tuottavat kauniit, luonnollisen näköiset rinnat. On kuitenkin tärkeää muistaa, että esimerkiksi ikä, genetiikka ja painon vaihtelu voivat muuttaa rintojen kokoa ja muotoa ajan myötä.

Onko rintojen suurentaminen oman rasvan siirrolla turvallista?

Rintojen suurennusleikkauksista on runsaasti kokemuksia, koska niitä tehdään hyvin paljon. Siitä huolimatta toimenpiteeseen voi liittyä jonkin verran riskejä ja komplikaatioita, joista on hyvä olla tietoinen. Plastiikkakirurgi vastaa kaikkiin kysymyksiin ja antaa ohjeet riskien minimoimiseksi.

Kontrollikäynnit leikkauksen jälkeen

Ensimmäinen plastiikkakirurgin kontrollikäynti on muutama päivä leikkauksen jälkeen. Seuraavat kontrollikäynnit ovat yleensä 3, 9 ja 18 kuukauden kuluttua leikkauksesta, jolloin plastiikkakirurgi arvioi pitkän aikavälin tuloksia ja vastaa mahdollisiin kysymyksiin.

Siirry hinnastoon tai tutustu hintoihin alla.

PLASTIIKKAKIRURGIN TEKEMÄNÄAlv 0%Alv 24%
Rintarauhasen poisto ja rasvaimu, Gynecomastia
(Paikallispuudutus)
2781€ 3449€
Rintojen pienennysleikkaus
(Nukutus)
5056€

6269€

Rintojen suurennus proteeseilla, lihaksen alle
sis. leikkauksen ja jälkikontrollin

(Nukutus)
3310€
+ implantit 800 € – 1850 €/pari
Rintojen kohotus
(Nukutus)
5056€
6269€
Rintojen kohotus ja suurennus
(Nukutus)
5013€6216€
+ implantit 800 € – 1850 €/pari
Rintojen suurentaminen rasvansiirrolla
(Nukutus)
4838€ 5999€
Implanttien vaihto
(Nukutus)
2621€3250€
+ implantit 800 € – 1850 €/pari
Rintaproteesien poisto
(Nukutus)
2300€2852€
Rintaproteesien poisto
(Paikallispuudutus)
alk. 1500€alk. 1860€
Rintojen korjaus kielekesiirteellä,
LD-reconstructio
(Nukutus)
10484€13 000€
Nännipihan pienennys
(Paikallispuudutus)
alk. 751€931€
Nännin
sisäänkääntymisen korjausleikkaus
(Paikallispuudutus)
alk. 751€931€
Mansurow_014

Plastiikkakirurgian erik.lääkäri
Furkat Mansurow

Giordano_010 – kopio

Plastiikkakirurgian erik.lääkäri
Salvatore Giordano