VATSAN KIRISTYSLEIKKAUS JA MUOTOILU

Oikea ruokavalio ja liikunta eivät aina takaa litteää vatsaa: roikkuva iho, ylimääräinen rasva ja löysät vatsalihakset voivat vaikuttaa vatsan ulkonäköön epäsuotuisasti. Jos keskivartalon ulkonäkö vaivaa, on vatsan peitteiden kiristysleikkaus (abdominoplastia) hyvä vaihtoehto.

Vatsan kiristyksessä poistetaan tarpeetonta ihoa ja ei-toivottua rasvaa vatsan alueelta. Samalla voidaan myös kiristää vatsalihaksia. Tuloksena on tyylikkäämpi profiili ja tiukempi, ohuempi vatsa.

Hinnasto

Tarkempi hinta määräytyy konsultaatiossa plastiikkakirurgin kanssa. Leikkauksen hintaan kuuluu plastiikkakirurgin 24h päivystys ja jälkitarkastukset (toimenpiteestä riippuen 1-3 kertaa).

PLASTIIKKAKIRURGIN TEKEMÄNÄAlv 0%
(lääketieteelliset perusteet)
Alv 24%
(esteettiset perusteet)
Yläraajojen löysän ihon poisto, Brachioplastia
Esim. allien löyhän ihon poisto

(Nukutus)
alk. 4499€ 5579€
Alaraajojen löysän ihon poisto, Dermolipektomia
Esim. reisien löyhän ihon poisto
(Nukutus)
alk. 4999€ 6199€
Vatsan muotoilu, Miniabdominoplastia, navan alapuoli
(Nukutus)
alk. 4275€
Vatsan muotoilu, Miniabdominoplastia, navan alapuoli
(Paikallispuudutus)
alk. 3597€

Vatsan muotoilu, Abdominoplastia
sis. tarvittaessa rasvaimun

(Nukutus)
alk. 5484€
Vatsan muotoilu, Abdominoplastia, vatsalihasten kiristyksen/korjauksen ja tarvittaessa rasvaimun
(Nukutus)
alk. 6800€
8432€
Vartalon ihopoimun tai ylimääräisen ihon poisto, Torsoplastia ´
(Nukutus)
alk. 9678€
Pakaroiden suurennus rasvansiirrolla, Brazilian Butt Lift, sis. rasvaimu
(Nukutus)
alk. 4838€5999€

Kenelle vatsan kiristysleikkaus sopii?

Vatsan kiristysleikkaus tarjoaa hyviä tuloksia kaikenikäisille terveille naisille ja miehille. Se sopii parhaiten niille, jotka ovat suhteellisen hyvässä kunnossa, mutta joilla runsaan laihtumisen seurauksena on löysät, roikkuvat vatsanpeitteet.

Vatsan kiristysleikkausta kannattaa harkita, jos:
• Vatsassa on löysää, roikkuvaa ihoa
• Vatsan alueella on ylimääräistä rasvaa
• Vatsa on ulkoneva tai pullistuva
• Vatsalihakset ovat heikentyneet raskauden tai ikääntymisen myötä

Koska raskaus ja painon vaihtelu voivat vaikuttaa leikkauksen tuloksiin, monet lykkäävät leikkausta siihen asti, kunnes raskauksia ei enää suunnitella ja paino on vakaa.

Edellisten vatsaleikkausten arvet voivat vaikuttaa kiristysleikkauksen tuloksiin. Toimenpiteessä poistetaan alavatsan iho- ja rasvakerros ja samalla myös alueella olevat entiset arvet, kuten keisarinleikkausarvet.

Mitä plastiikkakirurgin konsultaatiossa tapahtuu?

Ensimmäinen askel vatsan kiristysleikkaukseen on henkilökohtainen tapaaminen plastiikkakirurgin kanssa. Plastiikkakirurgi arvioi huolellisesti asiakkaan fyysistä ja henkistä terveyttä, keskustelee esteettisistä tavoitteista ja vastaa kaikkiin kysymyksiin, joita asiakkaalla voi olla.

Konsultaation aikana käydään läpi mm. seuraavat asiat:
• Nykyiset ja aikaisemmat sairaudet
• Käytössä olevat lääkitykset, myös ravintolisät ja luontaisvalmisteet
• Aiemmat leikkaukset
• Laihtumisen historia ja tavoitteet

Konsultaation aikana plastiikkakirurgi arvioi:
• Vatsan ihon laatua ja kimmoisuutta
• Vatsalihasten kuntoa
• Ylimääräisen rasvan määrää vatsan alueella
• Olemassa olevia arpia

“Alkaen hinnat” ovat henkilöille, joilla ei ole poikkeuksellisia yksilöllisiä ominaisuuksia, jotka voisivat lisätä toimenpiteen kestoa ja hintaa. Lisähintaa tulee muun muassa painon mukaan (alk. 800€).

Asiakkaille, joilla on vain vähän korjattavaa, plastiikkakirurgi voi ehdottaa vaihtoehtoisia hoitoja kuten rasvaimua tai mini-abdominoplastiaa.

Miten vatsan kiristysleikkaukseen tulee valmistautua?​

Parhaiden tulosten saavuttamiseksi on tärkeä noudattaa plastiikkakirurgin ohjeita jo ennen toimenpidettä. Asiakkaan tulee mm:

• Välttää tupakointia vähintään 6-8 viikkoa ennen ja jälkeen leikkauksen
• Välttää tiettyjä lääkkeitä
• Järjestää kotiinkuljetus ja kotihoito ensimmäisen 24 h ajaksi

Mitä vatsan kiristysleikkauksessa tapahtuu?

Leikkauksessa tehdään yleensä poikittainen viilto alavatsalle häpyluualueen yläpuolelle. Viilto pyritään sijoittamaan uimapuvun linjojen sisälle. Viillon pituus riippuu poistettavan ihon määrästä.

Viillon kautta irrotetaan vatsan iho ja rasvakerros vatsalihaksista, joita samalla kiristetään tarvittaessa kokoamalla ne yhteen ja ompelemalla paikalleen. Kaikki ylimääräinen alavatsan iho ja rasvakerros poistetaan ja jäljellejääneet kudokset kiristetään alaspäin. Samalla tehdään myös navalle uusi reikä.

Mikäli täydellinen, perinteinen vatsan kiristysleikkaus ei ole tarpeen, voidaan hyviä tuloksia saavuttaa mini-abdominoplastialla, jota käytetään korjaamaan pelkkää alavatsan aluetta eikä navan yläpuoliseen alueeseen kosketa lainkaan. Mini-abdominoplastiasta aiheutuu vähemmän arpia kuin perinteisestä vatsankiristyksestä.

Vatsan kiristysleikkaus tehdään yleisanestesiassa. Anestesialääkäri tarkkailee asiakkaan fyysistä tilaa leikkauksen aikana ja sen jälkeen.

Voiko vatsan kiristykseen liittyä ongelmia?

Vatsan kiristysleikkauksia tehdään vuosittain tuhansia, joten niistä on runsaasti kokemuksia. Siitä huolimatta toimenpiteeseen voi liittyä jonkin verran riskejä ja komplikaatioita, joista on hyvä olla tietoinen. Plastiikkakirurgi vastaa kaikkiin kysymyksiin ja antaa ohjeet riskien minimoimiseksi.

 

Mitä tapahtuu vatsan kiristysleikkauksen jälkeen?

Vatsan kiristysleikkaus voi vaatia lyhyen, yhden tai kahden yön sairaalassaolon, mutta jotkut potilaat voivat palata kotiin jo samana päivänä.

Heti leikkauksen jälkeen on oltava selällään polvet koukussa. Nesteen kerääntymisen estämiseksi ihon alle asetetaan laskuputket (dreenit). Leikatulle alueelle laitetaan puristava sidos tai tukiliivi. Leikkauksen jälkeen voi esiintyä kipua ja arkuutta, mutta ne ovat hallittavissa kipulääkkeiden avulla.

Verenkierron edistämiseksi potilasta kannustetaan nousemaan ja liikkumaan pian leikkauksen jälkeen. Taivutuksia ja nostoja on kuitenkin syytä välttää tässä vaiheessa. Nukkuminen selällään polvet koukussa on suositeltavaa ensimmäisen viikon ajan leikkauksesta.

Vaikka jokainen asiakas paranee eri tahtiin, etenee palautuminen yleensä seuraavissa vaiheissa:

Ensimmäisten 7-10 päivän aikana
• Turvotus ja mustelmat saavuttavat huippunsa
• Laskuputket poistetaan

Useiden viikkojen kuluttua
• Toimintaa ja liikuntaa voi vähitellen lisätä
• Ompeleet poistetaan kahden viikon kuluttua, osa sulaa itsestään
• Ei-raskasta työtä voi tehdä
• Mustelmat ja turvotus laskevat edelleen
• Tuloksia alkaa näkyä

Muutaman kuukauden kuluttua
• Lopulliset tulokset alkavat näkyä
• Kiristys katoaa
• Tuntoherkkyys palaa vähitellen
• Arpi alkaa haalistua
Vatsan kiristysleikkauksen tulokset

Vatsan ulkomuodossa näkyy parannusta melko pian leikkauksen jälkeen. Kun turvotus laskee, alkavat vatsan uudet ääriviivat hahmottua. Toimenpiteen tulokset ovat yleensä pitkäaikaisia.

Vaikka vatsan kiristysleikkauksen arpi on pysyvä, se on yleensä helppo piilottaa alusvaatteiden ja uimapuvun alle, ja se haalenee ajan myötä lähes huomaamattomaksi.

 

Leikkauksenjälkeiset kontrollikäynnit

Ensimmäinen plastiikkakirurgin kontrollikäynti on muutama päivä leikkauksen jälkeen. Seuraavat kontrollikäynnit ovat yleensä noin kaksi viikkoa toimenpiteestä, sekä noin 4 kuukauden kuluttua leikkauksesta, jolloin plastiikkakirurgi arvioi pitkän aikavälin tuloksia ja vastaa mahdollisiin kysymyksiin.

Plastiikkakirurgian erikoislääkäri

Plastiikkakirurgian erikoislääkäri