ARPIKORJAUS

Arpia syntyy tapaturmien, palovammojen tai leikkauksien jälkeen, kun vaurioitunut iho korvautuu uudella ja terveellä kudoksella. Pienet pintahaavat ja muut pinnalliset ihovauriot parantuvat yleensä näkymättömiksi, mutta syvemmät haavat jättävät aina pysyviä arpia. Arpikudos ei ole yhtä ohutta, joustavaa ja vahvaa kuin alkuperäinen iho, ja poikkeaa väriltään ympäröivästä ihosta. Potilaan oma taipumus arpien kasvamiseen sekä arven sijainti vaikuttavat siihen, miten leveä ja paksu arpi on. Venyvillä ihoalueilla kuten selässä ja nivelten kohdalla arvet leviävät enemmän.

Plastiikkakirurgi voi korjata erilaisista syistä syntyneitä arpia useilla eri menetelmillä: leikkauksella, mekaanisesti hiomalla, kuorimalla kemiallisesti tai laserilla, ja ruiskuttamalla ihoon omaa kudosta tai täyteainetta. Lisäksi arpia voidaan hoitaa voiteilla ja sidoksilla tai muuttamalla niiden väriä mikropigmentaatiolla.

Hinnasto

Arpien hoitaminen on aina yksilöllista ja jokaiselle asiakkaalle on suunniteltava henkilökohtaisesti paras ratkaisu arven hoitamiseksi. Tarkemman hinta-arvion saat plastiikkakirurgin vastaanotolla. 

PLASTIIKKAKIRURGIN TEKEMÄNÄAlv 0%
Ihomuutoksen poisto, 1-3 luomea390 €
Ihomuutoksen poisto, 3-6 luomea

577 €
Rasvapatin (lipooman), talirauhaskystan (ateroma) poisto < 30 min469 €
Rasvapatin (lipooman), talirauhaskystan (ateroma) poisto, 30-45 min992 €
Rasvapatin (lipooman), talirauhaskystan (ateroma) poisto, 45-60 min 1330 €
Syylien poisto, 3 kpl247 €,
lisäsyylien poisto 49 €
Arpikorjaus, pieni alk. 300 €
Arpikorjaus, keskisuurialk. 800 €
Arpikorjaus, suuri alk. 1200 €
Keloidiarven kortisoni-injektiohoito180 €
Lävistysreiän korjaaminen alk. 400 €

Lyhyt arpikonsultaatio

Haittaako arvet etenkin esteettisistä syistä? Varaa aika plastiikkakirurgin konsultaatioon numerosta 044 986 5510.

Arpien liikakasvu ja keloidiarvet

Arpien liikakasvutaipumus on perinnöllistä. Jos arpi on leveä, kasvaa, punoittaa ja nousee, on kyseessä arven liikakasvu tai keloidiarpi. Arven liikakasvutaipumus on tavallisinta hartioissa, rintakehän alueella ja korvalehdissä. Leveitä ja kuoppamaisia arpia voi syntyä myös silloin, jos leikkaushaava on tulehtunut tai auennut.

Voimakkaampaa arven liikakasvua kutsutaan keloidiarveksi. Arven liikakasvua ja keloidiarpia voidaan hoitaa monilla menetelmillä:
• Poikkeavat arvet voidaan poistaa. Ompeleiden poistamisen jälkeen arven liikakasvua hillitään silikonilevyhoidolla, ja lisäksi tarvittaessa voidaan käyttää kortisonipistoksia suoraan arpikohtaan.
• Pinnalliset arvet voidaan tasoittaa keskisyvällä tai syvällä kemiallisella kuorinnalla ja hionnalla, joka on asiakkaalle helppo ja nopea toimenpide. Toimenpiteen jälkeen iho paranee noin viikossa. Kemiallisen kuorinnan ja hionnan lopputulos on täysin luonnollinen. Ihon oma ulkonäkö ei muutu, sillä ihoa ei polteta eikä ohenneta.

Leveät ja laajat arvet

Leventyneet, kiristävät, kuopalla tai koholla olevat arvet aiheuttavat ulkonäöllistä ja myös toiminnallista haittaa. Turvallisinta on aloittaa arven korjausleikkaukset kypsymisprosessin päätyttyä eli noin 6-12 kuukautta arven syntymisestä. Mikäli arpea leikataan sen ollessa aktiivinen eli kypsymisprosessin aikana, saattaa seurauksena olla entistä hankalampi arpi. Leveitä ja laajoja arpia voidaan pienentää leikkaamalla arpea pois. Plastiikkakirurgi sijoittaa leikkausarvet ihopoimujen suuntaisesti. Sisäisten tukiompeleiden avulla estetään arpea venymästä, jolloin leikkausarpi saadaan mahdollisimman huomaamattomaksi.

Kiristävät arvet ja syvät arvet

Kiristävät arvet voidaan korjata niin kutsutulla z-plastialla, jossa ihoon tehtävä viilto on z-kirjaimen muotoinen. Toimenpiteellä saadaan pienennettyä arven aiheuttamaa kosmeettista ja toiminnallista haittaa. Syviä ja kuoppaisia arpia voidaan täyttää rasvansiirrolla tai omakudossiirteillä.

Plastiikkakirurgian erikoislääkäri

Plastiikkakirurgian erikoislääkäri