044 986 5510

Ma-Pe: 8-19

Intiimikirurgia

INTIIMIKIRURGIA NAISILLE JA MIEHILLE

Intiimialueiden kirurgiaa eli naisten ja miesten sukuelinten korjauksia tehdään perustelluista syistä, sekä toiminnan, että ulkonäön korjaamiseksi. Asiantuntijan puoleen kannattaa kääntyä rohkeasti, jotta oireita ja toiveita voidaan arvioida ja mahdollisiin vaivoihin löytää apua.

Naiset

Genitaalialueen esteettisen kirurgian tarpeen taustalla voi olla fyysinen haitta tai esteettinen ongelma. Yleisimpiä vaivoja ovat emättimen väljyys sekä kipu ja arkuus esim. yhdynnässä, mikä voi nuorilla naisilla johtua kroonisesta haavaumasta (fissura) emättimen suuaukon alaosassa. Joskus leikkauksella hoidetaan klitoriksen liikakasvua (hyperplasia) tai palautetaan neitsyys immenkalvoa korjaamalla.

Leikkaukset tehdään yleensä paikallispuudutuksessa ja toipuminen on nopeaa. Leikkauksessa käytettäviä lankoja ei tarvitse jälkikäteen poistaa, sillä ne sulavat itsestään. Leikkauksen laajuudesta riippuen muutaman päivän sairasloma voi olla tarpeen.

Lue lisää:
 

Immenkalvon korjaus  

Häpyhuulten liikakasvu  

Välilihan arpikorjaus  

Emättimen väljyys  

Haavauma emättimenaukossa  

 

 

komea-mies

Miehet

Miesten genitaalialueen esteettisen kirurgian yleisin syy on impotenssin hoitaminen. Impotenssi voi olla ensimmäinen oire elimistössä tapahtuneista verisuoniston muutoksista, joiden syyt kannattaa selvittää.

Siittimen koon kasvattamiseksi voidaan tehdä korjausleikkauksia, joilla saadaan aikaan pieniä muutoksia. Siitintä voidaan pidentää, paksuntaa tai sen muotovirheitä korjata.

Ahdas ja kireä esinahka saattaa aiheuttaa mm. virtsaamisongelmia. Esinahan kireyttä voidaan hoitaa mm. ympärileikkauksella

Lue lisää:

Peniksen pidentäminen  

Miesten ympärileikkaus  

 

 

Mansurow_014                                        Giordano_010 – kopio
Plastiikkakirurgian erik.lääkäri                                  Plastiikkakirurgian erik.lääkäri
Furkat Mansurow                                                          Salvatore Giordano

 

 Lomakkeella voit lähettää plastiikkakirurgille intiimikirurgiaan liittyvän kysymyksen.

Nimi*

Sähköposti*

Viesti*