Arpikorjaus kasvoihin

KASVOJEN ARPIKORJAUS

Arvet kertovat eletystä elämästä, mutta varsinkin kasvoissa ne voivat olla harmittava ulkonäköhaitta. Pienet pintanaarmut katoavat ajan myötä itsekseen näkymättömiin, mutta syvistä haavoista tai palovammoista jää usein pysyvä arpi.

Kasvojen arvet paranevat yleensä hyvin, koska niiden iho on erilaista kuin muun vartalon iho verenkierron ja kimmoisuuden kannalta. Kasvoarpien paranemiseen vaikuttavat arven suunta ja arven alla olevat ilmelihakset: ilmelihaksen suuntainen arpi tulee usein kutistuessaan näkyviin. Korvan ympärille ja kaulan iholle voi helposti muodostua keloidiarpia, kun arpi kasvaa liian paksuksi ja nousee koholle. Nenän iholla talin eritys usein häiritsee arven paranemista. Silmäluomien arvet paranevat näkymättömiin, jos arpi on oikean suuntainen.

 

Arpi kasvoissa

 

Plastiikkakirurgin kannattaa antaa arvioida häiritsevä arpi heti, kun se on syntynyt, jotta hoito voidaan aloittaa mahdollisimman nopeasti. Kun arpi on vielä tuore, hoidon tarkoituksena on rauhoittaa arpi ja nopeuttaa sen kypsymistä. Leikkaushoitoa annetaan yleensä vasta, kun arpi on kypsynyt, poikkeuksena silmäluomien ja huulten liikettä haittaavat arvet, jotka leikataan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Arpia voidaan korjata leikkauksella, mekaanisesti hiomalla, kuorimalla kemiallisesti tai laserilla, ja ruiskuttamalla ihoon omaa kudosta tai täyteainetta. Lisäksi arpia voidaan hoitaa voiteilla ja sidoksilla tai muuttamalla niiden väriä mikropigmentaatiolla. Plastiikkakirurgi osaa suositella parasta menetelmää kulloiseenkin tapaukseen.

Arpikorjauksia voidaan tehdä kaikenikäisille potilaille. Mikäli arpi on syntynyt vammasta tai leikkauksesta, sairausvakuutus ja potilaan oma vakuutus yleensä osallistuvat hoitokuluihin.

Suurin osa kasvojen arpikorjauksista tehdään paikallispuudutuksessa päiväkirurgisesti, jolloin potilaat voivat palata kotiin jo leikkauspäivänä.

Siirry hinnastoon tai tutustu hintoihin alla.

PLASTIIKKAKIRURGIN TEKEMÄNÄAlv 0%Alv 24%
Ihomuutoksen poisto, 1-3 luomea300 €
Ihomuutoksen poisto, 3-6 luomea

550 €
Rasvapatin, Lipooman poisto, < 30 min469 €
Rasvapatin, Lipooman poisto, 30-45 min992 €
Rasvapatin, Lipooman poisto, 45-60 min 1330 €
Syylien poisto, 3 kpl220 €,
lisäsyylien poisto 49 €
Arpikorjaus, pieni 300 €
Arpikorjaus, keskisuuri800 €
Arpikorjaus, suuri 1200 €
Keloidiarven kortisoni-injektiohoito180 €

Mansurow_014                            Giordano_010 – kopio
Plastiikkakirurgian erik.lääkäri                           Plastiikkakirurgian erik.lääkäri
Furkat Mansurow                                                 Salvatore Giordano