NENÄLEIKKAUS

(Rhinoplastia, septoplastia)

Nenäleikkaus tehdään asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaisesti. Leikkauksella voidaan korjata sairauden tai vamman aiheuttamaa muotovirhettä, joka saattaa esimerkiksi haitata hengitystä nenän kautta, tai synnynnäistä nenän epämuotoisuutta/ asiakkaan mielestä epäesteettistä ilmettä. Useimmiten nenäleikkauksilla pyritään saamaan nenän mittasuhteet yksiin kasvojen muiden piirteiden kanssa.

Nenäleikkaus -toimenpiteestä

Toimenpiteellä voidaan kaventaa, lyhentää, suoristaa tai esimerkiksi loiventaa nenän vartta. Nenäleikkaus toteutetaan useimmiten nukutuksessa ja tehdään ns. avoleikkauksena, jolloin toimenpide suoritetaan sierainten väliseinän kautta.

Nenäleikkauksen mahdollisuuksiin vaikuttaa paljolti se, mitkä kohdat nenässä luovat korjattavaksi halutun alueen. Nenän rustoalueilla pystytään tekemään suhteellisen paljon, mutta nenän pehmytkudoksien muokkaaminen on haastavampaa. Useimmin nenää muokataan seuraavin toimenpitein:

  • Nenän selän muotoilu

Nenän selkää muotoillaan usein viilaamalla rustoa pois ja loiventamalla nenän selkää. Toimenpidettä tehdään myös selkää kohottamalla, usein rustosiirteellä.

  • Nenän kärjen muotoilu

Nenän kärkeä voidaan kohottaa tai terävöittää rustosiirteellä tai rustojen muokkauksella.

  • Nenän väliseinän muotoilu

Nenän väliseinän muotoilulla voidaan vaikuttaa hengityksen ongelmiin tai esimerkiksi nenää suoristamiseen.

 

Toipumisaika

Nenäleikkauksen toipumisaika on toimenpiteestä riippuen noin 2-3 viikkoa. Ensimmäisellä viikolla nenässä on usein lasta ja teippaukset. Lopulliset tulokset näkyvät kuitenkin vasta noin vuoden tai puolentoista vuoden kuluttua, jos toimenpide on ollut laajempi.

 

Hinnasto nenän toimenpiteille

PLASTIIKKAKIRURGIN TEKEMÄNÄAlv 0%
(lääketieteelliset perusteet)
Alv 24%
(esteettiset perusteet)
Plastiikkakirurgin konsultaatio nenän toimenpiteistä160€-
Nenä, suppea
(Paikallispuudutus)
alk. 4113€5100€
Nenä, suppea
(Nukutus)
alk. 4920€6100€
Nenä, laaja
(Paikallispuudutus)
alk. 6291€7800€
Nenä, laaja
(Nukutus)
alk. 7742€9600€

Plastiikkakirurgian erikoislääkäri