RASVANSIIRTO

Rasvansiirto on kirurginen toimenpide, jossa potilaan omasta ihonalaisesta rasvakudoksesta esim. vatsasta, reisistä tai pakaroista otetaan rasvaimulla rasvasoluja, ja rasva siirretään neulan avulla hoidettaville alueille. Rasvansiirrolla voidaan tasoittaa vammoista tai leikkauksista johtuvia vartalon kudoskuoppia ja kuoppaista ihoa tai suurentaa esimerkiksi rintoja. Mikäli toimenpide tehdään vammojen hoitamiseksi, vakuutukset yleensä korvaavat toimenpiteen kustannuksia.

Rasvansiirrossa tarvittava rasvaimu tehdään pienen pistohaavan kautta ohuella neulalla tai kanyylilla imuruiskua tai imukonetta, esim. Body-Jet-laitetta käyttäen.

Hinnasto

PLASTIIKKAKIRURGIN TEKEMÄNÄ Alv 0%Alv 24%
Rasvansiirto kasvoihin
(Paikallispuudutus)
1900 - 3200€2356 - 3968€
Pakaroiden suurennus rasvansiirrolla, Brazilian Butt Lift, sis. rasvaimu
(Nukutus)
4838€5999€
Rintojen suurentaminen rasvansiirrolla, sis. rasvaimu
(Nukutus)
4838€5999€

Rasvansiirto: ennen ja jälkeen -galleria

Toimenpiteen tulokset

Jos odotukset rasvansiirron suhteen ovat olleet realistiset, leikkaustulos todennäköisesti tyydyttää. Estetiikka Mansurowissa ollaan erikoistuttu luonnollisiin ja kauniisiin tuloksiin, toimenpiteestä riippumatta. 

Rasvansiirtojen suhteen on huomioitava, että osa siirretystä rasvasta haihtuu, mutta muuten toimenpiteen tulos on pysyvä. Lopputulos saattaa kuitenkin muuttua suurien painonvaihteluiden seurauksena. 

Ensimmäinen askel on aina plastiikkakirurgin konsultaatio

Ensimmäinen askel rasvansiirtoon on henkilökohtainen tapaaminen plastiikkakirurgin kanssa. Plastiikkakirurgi arvioi huolellisesti asiakkaan fyysistä ja henkistä terveyttä, keskustelee esteettisistä tavoitteista ja vastaa kaikkiin kysymyksiin, joita asiakkaalla voi olla.

Konsultaation aikana käydään läpi mm. seuraavat asiat:
• Toimenpiteen esteettiset tavoitteet
• Nykyiset ja aikaisemmat sairaudet
• Käytössä olevat lääkitykset, myös ravintolisät ja luontaistuotevalmisteet
• Aiemmat leikkaukset
• Rasvansiirtovaihtoehdot
• Leikkauksen jälkeiset asiat

Konsultaation aikana keskustellaan perusteellisesti rasvansiirron toimenpiteestä. Konsultaatiossa käydään läpi myös postoperatiiviset tekijät, jotka voivat vaikuttaa rasvansiirron tulokseen leikkauksen jälkeen: esim. raskaudet ja painonvaihtelu.

Konsultaation aikana plastiikkakirurgi tutkii aluetta, jolle rasvansiirto tehdään, sekä sopivaa rasvaimu aluetta. Hän voi myös ottaa valokuvia, jotka liitetään asiakkaan henkilökohtaisiin terveystietoihin.

Mikäli asiakkaan toiveena on kokonaisvaltaisempia muutoksia, voidaan erilaisista yhdistelmistä keskustella samalla, kuten: 
• Pistoshoidot
• Laajempi rasvaimu (Body-Jet-laite): ongelma-alueiden kuten lantion, reisien ja vatsan muotoilu, rasvan siirtäminen rintoihin

Toimenpiteeseen valmistautuminen

Parhaiden tulosten saavuttamiseksi on tärkeä noudattaa plastiikkakirurgin ohjeita jo ennen toimenpidettä. Asiakkaan tulee muun muassa:

• Välttää tupakointia vähintään 8 viikkoa ennen ja jälkeen leikkauksen
• Välttää tiettyjä lääkkeitä
• Järjestää nukutusleikkauksen jälkeen kotiinkuljetus ja täysi-ikäinen henkilö varmistamaan hyvinvointi toimenpidepäivää vastaiseksi yöski. Rasvansiirtoja tehdään sekä paikallispuudutuksessa, että nukutuksessa. 

Plastiikkakirurgian erikoislääkäri

Plastiikkakirurgian erikoislääkäri