BOTULIINIPISTOSHOITO

Meillä pistoshoidot tekee aina plastiikkakirurgi!

Botulinum, eli tuttavallisesti “Botox” on puhdistettu terapeuttinen aine, joka poistaa linjat ja rypyt ja uurteet kasvojen yläosassa inaktivoimalla erityisiä lihaksia, jotka vetävät ihoa. Se toimii poistaen kasvojen voimakkaat rypyt – ne rypyt, jotka eivät johdu ikääntymisestä tai auringolle altistumisesta, vaan kasvojen liikkeistä, kuten nauramisesta, hymyilemisestä tai kulmien kurtistamisesta vuosien ajan.

Hoito Botuliinilla rentouttaa toivotut lihakset, antaen iholle entistä sileämmän ja raikkaan ulkonäön. Paras tapa saada täydellisiä vastauksia tiettyihin kysymyksiin, jotka liittyvät yksilöllisiin tarpeisiin, on henkilökohtainen tapaaminen plastiikkakirurgin kanssa.

Tulokset ja vaikutusaika

Voi kestää useita päiviä ennen kuin botuliinihoidon täydellinen vaikutus kehittyy. Vahvimmillaan tulokset ovat noin kaksi viikkoa toimenpiteen jälkeen. Potilaat ovat yleensä tyytyväisiä tuloksiin. Useimmat ovat yllättyneet siitä, miten helppoa on pitää tuloksia yllä säännöllisellä hoidolla. Jos hoito ei kuitenkaan vastaa haluttuja tuloksia, plastiikkakirurgi voi suositella toista käsittelyä.

 

Tuloksien kesto saattaa vaihdella, yleensä vaikutus pysyy kolmesta kuuteen kuukautta. 
On kuitenkin tärkeää olla tietoinen, että jos lopettaa hoidot kokonaan, botulinumtoksiini poistuu kehosta kokonaan ja ulkonäkö palaa aiempaan tilaan.

Asiakaspalautteita

Kenelle?

Botuliini on yleisimmin käytetty hoito aikuisille, 30-vuotiaille ja vanhemmille, esim.

 • Sibelius -rypyt (pystysuorat rypyt kulmakarvojen välillä)
 • Otsan rypyt (horisontaaliset otsarypyt)
 • “Hymyrypyt” lähellä silmiä
 • Platysma-lihaksen (kaulanlihaksien) juonteet, jotka näkyvät kaulassa paksuina juonteina.

Minne kaikkialle?

Botuliini on turvallista ja tehokasta käyttää hoidettaessa myös muita tilanteita, kuin ryppyjä, kuten:

 • Silmäluomen spasmi tai silmien lihasspasmit, jotka voivat aiheuttaa silmän karsastuksen (suosittelemme silmiin erikoistunutta lääkäriä)
 • Kasvojen lihasten epätasapaino
 • Kaulan lihaksien spasmi
 • Spastiset lihakset potilailla, joilla on CP-vamma (aivovauriovamma).
 

Botuliinilla voidaan myös hoitaa:

 • Migreenipäänsäryt
 • Bruxismia eli narskuttelua
 • Liiallinen kämmenien ja kainaloiden hikoilu
 

Botuliini-pistokset ovat nopeita ja siihen liittyy hyvin vähän kipua. Usein potilaat huomauttavat, että ultra-ohut neula, jota käytetään injektion aikana, aiheuttaa huomattavasti vähemmän epämukavuutta, kuin mitä he odottivat. Yksinkertainen vastaanottomenettely kestää yleensä 10-15 minuuttia tai vähemmän ja todelliset injektiot vievät vain sekunnin. Puudutusta ei tarvita. Plastiikkakirurgi voi myös käyttää puudutusgeeliä.

Botuliini-injektioiden määrä riippuu hoidettavista alueista. Kaulaan tai otsaan voidaan laittaa noin 8-12 injektiota, Sibelius-ryppyihin kulmakarvojen välillä 5-7 injektiota ja ryppyihin silmien ympärillä 2-3 injektiota kummankin silmän puolelle. Plastiikkakirurgi löytää yliaktiiviset lihakset, jotka ovat vastuussa liikkeestä ja ilmaisusta

Kasvojen vahvat rypyt voivat tehdä kantajastaan vihaisen tai alakuloisen näköisen. Ilmejuonteita, sekä ryppyjä voidaan vähentää joko rauhoittamalla lihakset, jotka tekevät rypyn tai täyttämällä ryppyjä ja juonteita. 

Voisiko sinulle sopia paremmin täyteaine?

Onko pistoshoidoille olemassa muita hoitovaihtoehtoja?

Syviin otsan- ja Sibelius-ryppyihin, jotka johtuvat ikääntymisestä, plastiikkakirurgi voi suositella otsankohotusleikkausta. Pistoshoidot ovat apu monille, mutta eivät auta todella syviin ryppyihin täysin poistavasti. Kirurgimme suosittelevat aina parhainta mahdollista vaihtoehtoa, että asiakkaat saavat tuloksen, jonka haluavat.

Jos rypyt kasvoissasi johtuvat pääasiassa auringon vahingosta tai ikääntymisestä, ja eivät ole keskittyneet kasvon yläkolmannekseen, plastiikkakirurgi voi suositella ihon kuorintatekniikkaa, kuten kemiallista kuorintaa tai dermabrasiota (mekaanista kuorintaa).

Botuliinihoitojen sijaan voidaan toisinaan käyttää myös täyteaineita. 

Miten edetä?

Pistoshoitoja varten voit käydä ensin konsultaatiossa tai tulla suoraa hoitoon. Mikäli mielessäsi on suuria muutoksia tai olet vielä epävarma hoidosta, suosittelemme ensin konsultaatiota.

Plastiikkakirurgimme pitävät 15 minuutin ilmaisia konsultaatioita pistoshoitoihin liittyen. Ajan konsultaatioon saat vain soittamalla numeroon 044 9865510 tai ottamalla yhteyttä sähköpostitse info@estetiikkamansurow.fi

Mikäli tiedät jo haluavasi pistoshoidon, voit varata myös suoraa toimenpideajan. Ennen jokaista pistoshoitoa asiakas saa rauhassa keskustella plastiikkakirurgimme kanssa toiveistaan ja hoito suunnitellaan toiveiden mukaisesti.

Ennen pistoshoitoa vastaanotolla selvitetään:

 • Nykyiset ja aiemmat sairaudet (myös raskaus ja imetys)
 • Lääkitys (myös ravintolisät ja luontaistuotevalmisteet)
 • Allergiat
 

Botox Estetiikka Mansurowissa

Miltä näytän ja miltä tuntuu heti injektion jälkeen?

Voit palata työhön tai normaaliin päivittäiseen toimintaan heti käsittelyn jälkeen. Kuitenkin ensimmäisen 3-5 tunnin kuluttua injektion jälkeen, sinua kehotetaan välttämään kumartumista tai ponnistamista. Liikunta tai kasvohieronta voi levittää lääkkeitä alueille, joihin sitä ei ole tarkoitettu. Tavoitteena on, että lääke vaikuttaa lihakseen paikassa, johon se on pistetty. Mustelmia ja / tai turvotusta saattaa esiintyä injektiokohdassa.

Jälkikontrollit

Pistoshoidot eivät pääasiassa vaadi jälkikontrollikäyntejä. 

Tarvittaessa tai kysymysten suhteen on kuitenkin aina mahdollista olla yhteydessä joko puhelimitse tai käymällä.

Plastiikkakirurgian erikoislääkäri

Plastiikkakirurgian erikoislääkäri