RINTOJEN SUURENNUSLEIKKAUS

Ensimmäiset rintojen suurennusleikkaukset tehtiin jo kauan ennen kuin rintaimplantit keksittiin. Niiden sijaan käytettiin täyteaineita, jotka olivat pääasiassa nestesilikonia. Muutos oli merkittävä ja menettelystä tuli suosittu. Pian kuitenkin selvisi, että nestesilikoni käyttäytyy ihmisen kudoksissa varsin arvaamattomasti. Kuukausien tai vuosien kuluttua nestemäinen silikoni saattaa alkaa siirtyä/kulkea keholla ja aiheuttaa tulehduksen. Nykyään implantit ovat kehittyneet todella paljon ja laadukkailla implanteilla asiakkaat voivat tuntea olonsa turvalliseksi.

Rintojen suurennusleikkauksella voidaan tasapainottaa keskenään erikokoisia rintoja tai kohentaa kehon ääriviivoja suurentamalla molempia rintoja. Suurentaminen voidaan tehdä rintaimplanteilla (silikonit) tai rasvansiirrolla.

Hinnasto

Hinnat sisältävät kaiken oleellisen leikkausta ajatellen:

– Leikkauksen, nukutuksen/puudutuksen
– Implantit
– Tukiasusteet
– Jälkitarkastuksen

– Plastiikkakirurgin 24h päivystys

ALV 0%
(lääketieteelliset perusteet)
ALV 24%
(esteettiset perusteet)
Rintojen suurennuspaketti, lihaksen alle laitettuna
(Nukutus)
6985€
Mentor anatomiset implantit, Cohesive |||
Rintojen suurennuspaketti, lihaksen alle laitettuna
(Nukutus)
5950€
Mentor pyöreät implantit, Cohesive ||
Rintojen suurennuspaketti, lihaksen alle laitettuna
(Nukutus)
5550€
Mentor pyöreät implantit, Cohesive |
Rintojen suurennuspaketti
(paikallispuudutuksessa ja rauhoittavilla lääkkeillä)
4050€
Mentor pyöreät implantit, Cohesive |
Rintojen kohotus ja suurennus
(Nukutus)
alk. 6290€7800€
+ implantit 800 € - 1935 €/pari
Rintaproteesien poisto
(Paikallispuudutus)
alk. 2400
Rintaproteesien poisto
(Nukutus)
alk. 4150€*
(*hajonneiden implanttien silikonin ja kapselikontraktuuran poisto +1500€/rinta)
Rintaproteesien poisto ja kohotus
(Paikallispuudutus)
alk. 4956€
Rintaproteesien ja kapselin poisto, (en bloc)
(Nukutus)
alk. 4950€
Rintaproteesien poisto (kapselin kanssa tai ilman) ja kohotus
(Nukutus)

alk. 8300€

Rintojen suurennus implanteilla: ennen ja jälkeen -kuvagalleria, noin 3-4 kuukautta toimenpiteestä

Toimenpiteen tulokset

Implantilla tehtyjen rintojen suurennuksien tai muotoilujen tulokset on suurelta osin heti nähtävissä. Estetiikka Mansurowissa rintojen suurennuksien viimeinen jälkikontrolli on noin 3-4 kuukautta toimenpiteen jälkeen. 

Vaikka monilla tulokset näkee jo muutama kuukausi toimenpiteen jälkeen ja haavat parantuvat nopeasti huomaamattomiksi, lopullisia tuloksia kannattaa odottaa noin 9 kuukauden – 12 kuukauden kohdalla, kun kaikki turvotus on lähtenyt ja haavat ovat parantuneet pidemmän ajan. 

Asiakaspalautteita

Kenelle toimenpide sopii?

Rintojen suurennus sopii useimmille toimenpiteenä, mutta ei välttämättä sellaisenaan. Rintojen suurennuksen yhteyteen voi tarvita rintojen kohotuksen tai lopputuloksen viimeistelyyn rasvansiirron. Toimenpiteestä on aina tultava keskustelemaan ensin plastiikkakirurgin kanssa, jotta yksilöllinen hoitosuunnitelma voidaan rakentaa.

Rintojen suurennuksia tehdään erilaisista vartalon lähtökohdista, erilaisten syiden vuoksi ja erilaisten toiveiden perässä, joten sopivan hoitopaikan löytäminen on yksilöllinen prosessi. Ystävälle sopiva paikka ei välttämättä ole juuri sinulle sopiva.

Kun valitset, missä suurennat rintasi, neuvomme keskittymään seuraaviin asioihin:

  • Valitse kirurgi, jonka leikkaustulokset miellyttävät silmääsi, johon luotat ja joka käyttää haluamaasi leikkaustapaa
  • Suunnittele itsellesi sopiva budjetti ja toimenpiteen hinta
 
Kannattaa aina pyytää useampi arvio ja käydä eri plastiikkakirurgien vastaanotoilla, jos olo ei ole varma. Tällä tavalla saat mahdollisesti erilaisia näkemyksiä ja pystyt kattavammin miettimään sinulle sopivinta vaihtoehtoa. 

Laadukkaat implantit

Implanteista on hyvä ensimmäiseksi tiedostaa, että markkinoilla on erilaisia ja laatuisia implantteja, myös Suomessa. Laadukkaita implantteja valitaan, kun halutaan pitkäkestoinen, kaunis tulos ja turvallinen olo. Laadukkaat implantit ovat:

• Erittäin kestäviä
Mistä tahansa implanteista voidaan sanoa, että ne ovat kestäviä. Kestävyyttä voidaan mitata esimerkiksi sillä, koska implantin vaihtamista suositellaan. Osa implanteista hajoaa jo ensimmäisten kuukausien tai vuosien aikana, toisten on nähty kestävän eliniän. Kun suunnittelee implantteja, on hyvä varmistaa koska implantit tulisi vaihtaa niiden laadun perusteella.

• Nestetiiviitä
Jos implantit eivät ole kestävyystaulukon parhaassa päässä, niiden on oltava nestetiiviita, jotta ne ovat varmasti turvallisia. Edullisissa implanteissa rikkoutuminen voi aiheuttaa implantin nesteiden valumisen kehoon, josta voi olla suurta terveydellistä haittaa. Laadukkaissa implanteissa mitään ei valu, vaikka implantti halkaistaan veitsellä kahtia.

Pahimmillaan edullisesta implantista valuvat nesteet johtavat tulehduksen kautta märkivään infektioon, joka voi johtaa rinnan poistamiseen tai vakavaan terveydelliseen riskiin.

• Biologisesti yhteensopivia
Laadukkaissa implanteissa on implantin pinta kehitetty niin, että se sopisi mahdollisimman hyvin kehollemme. Mikäli implantti ei sovi kehollemme, kehomme puolustautuu ja syntyy vierasesinereaktio.

• Muotonsa ja tilavuutensa säilyttäviä
Edullisissa implanteissa voi isku rintaan jättää ”lommon” implantin muotoon (vaikka implantti ei menisikään rikki). Laadukkaat implantit palautuvat aina takaisin, vaikka niitä rypistelisi ja iskisi. Implantin geelillä sanotaan tällöin olevan ”muotomuisti”.

• Laatutodistukset
Laadukkailla implanteilla on tietenkin myös laatutodistuksia maailman tärkeimmiltä terveysjärjestöiltä. Valmistajien omat laatutodistuksilla ja -testauksilla pyritään tietenkin tuomaan esille ne seikat, joissa implantti pärjää. Riippumattomat terveysjärjestöt tuovat esille todellisia tuloksia.

Merkittäviä laatutodistuksia antaa esimerkiksi Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto FDA, joka tarkkailee ja tutkii Yhdysvallan markkinoilla myytäviä tuotteita ja niiden turvallisuuta. FDA hyväksyntä takaa, että tuotetta on seurattu ja tutkittu pidemmällä aikavälillä. CE merkintä edustaa, että tuotteella on suoritettu EU direktiivien mukainen valmistus ja testaus.

• Takuu
Laadukkaat implantit voivat antaa tuotteillensa takuun. Erilaisia takuita kannattaa verrata, kun on valitsemassa implanttia itselleen.

Maailman laadukkaimpia implantteja valmistaa esimerkiksi Mentor.

Rintaimplantit, joita Estetiikka Mansurowissa ensisijaisesti suositellaan, ovat Mentorin implantteja (FDA-sertifikaatti).

Miksi?

Ne kestävät valtavaa kuormitusta. Niiden päälle voi ajaa jopa autolla ilman että implantin kuori hajoaa! Mentor implanteilla on patentit ja laatutodistukset kaikkialla maailmassa. Ne ovat läpäisseet vaativat testaukset ja lukuisat laatutarkastukset. Näille rintaimplanteille valmistaja antaa myös elinikäisen vaihtotakuun implantin rikkoutuessa. Tällöin implantti korvataan sen iästä riippumatta. Kapseloitumisen osalta takuu on 10 vuotta leikkauspäivästä lähtien. (Takuu koskee kaikkia silikonigeelitäytteisiä MENTOR- ja PERTHESE -rintaimplantteja, jotka on asennettu 1.5.2013 jälkeen)

Lue lisää Mentorista kotisivuilta tai potilasesitteestä. Tutustu myös Geelitäytteisen rintaimplantin leikkaustoimenpiteeseen tarkemmin.

Implantin koko ja muoto?

Oikean kokoisen ja mallisen implantin valintaan, vaikuttaa vartalon mitat, sekä tietenkin se, minkälaista muutosta rintojen kokoon halutaan ja millaisesta rintojen mallista asiakas pitää.

Mentorin implanttimallit

 

Pyöreät implantit

Ensimmäiset kehitetyt implantit olivat pyöreitä.

 

Anatomiset implantit

Anatomisilla implanteilla saavutetaan todella luonnollisia lopputuloksia, koska implantti jo itsessään jäljentelee luonnollista rintaa.

Anatomisissa implanteissa implantin pyöriminen on useiden asiakkaiden pelko. Implantin valinnassa on tällöin tärkeää, että niiden pinta ei ole sileä vaan karhennettu. Karhennettu pinta estää implanttien pyörimisen, kun se lukittautuu kiinni kudoksiimme.

Jos anatominen, karhennettu implantti pyörii, on leikkauksessa tehty liian iso ”tasku” implantille, joka antaa sille mahdollisuuden pyöriä, tai leikkauksen parantumisaika on asiakkaalle tapahtunut suurempi onnettomuus. Nämä ovat todennäköisiä riskejä vain, jos joko leikkaaja tai asiakas eivät tee osuuksiaan leikkauksessa ja jälkihoidossa huolella, tai tapahtuu onnettomuus.

Leikkaustapa

Rintaimplanttien leikkaus ei ole monimutkainen mutta se vaatii plastiikkakirurgilta tarkkuutta ja kokemusta. Näistä seikoista riippuu, tuleeko uusista rinnoista kauniit ja luonnolliset. Estetiikka Mansurowissa työskentelevät kokeneet plastiikkakirurgit, joiden tietoihin ja ammattitaitoon voi luottaa.

Rintaimplanttileikkauksesta on useita muunnelmia. Valittava tekniikka riippuu asiakkaan yksilöllisistä ominaisuuksista, fyysisistä tarpeista ja esteettisistä tavoitteista. Valintaan vaikuttavat myös implantin tyyppi, muoto ja koko, sekä implantin ja viillon sijainti. Vaihtoehdoista keskustellaan plastiikkakirurgin kanssa perusteellisesti ennen leikkausta. Leikkaus voidaan tehdä sedaatiossa tai nukutuksessa. Leikkaus kestää yleensä 1-1,5 tuntia. Nykyaikainen anestesia ei jätä minkäänlaisia sivutuntemuksia. Asiakas voi mennä kotiin samana päivänä tai jäädä halutessaan sairaalaan yöksi.

Mihin tehdään viillot ja tuleeko näkyviä arpia?

Suurennusleikkauksen viillot tehdään rintojen luonnollisten poimujen mukaan niin, että arvet jäävät mahdollisimman huomaamattomiksi. Viillot ovat yleensä pieniä ja ne tehdään johonkin seuraavista:

• Rintojen alla sijaitsevaan ihopoimuun
• Pitkin nännipihan alareunan viivaa
• Kainaloon

Kun viilto on tehty, luodaan tasku implanttia varten joko rintalihaksen tai rintakudoksen taakse. Implantti asetetaan taskuun, useimmiten lihaksen alle, ja haava laitetaan huolellisesti kiinni.

Estetiikka Mansurowissa käytetään pääsääntöisesti perioreolaarista viiltoa eli viillot tehdään areolan (nännipihan) alapuolelle, jossa arvet eivät näy.

Kuva 1. Perioreolaarinen viilto

Miten implantit asennetaan?

Aikaisemmin implantit asetettiin suoraan maitorauhasen alle. Nykyään ne asetetaan joko rintalihaksen alle tai yhdistetyllä tavalla – yläosa lihaksen alle ja alaosa rintakudoksen alle. Tämä asennustapa vähentää ptoosin riskiä eli implanttien laskeutumisen riskiä. Implantti pysyy tiiviisti kiinni lihaksessa ja rintakehän sekä rinta säilyttävät muotonsa. Implantti ei ole kosketuksissa rinnan kanssa ja sillä ei ole vaikutusta imetykseen.

Sedaatiossa tehtävässä suurennuksessa implantit tulevat rintalihaksen päälle.

Markkinahintoja huomattavasti edullisempi rintojen suurennus?

Edullinen rintojen suurennus maksaa 3400 euroa – 4000 euroa.

Edulliseen hintaan päästään joko sillä, ettei toimenpidettä tehdä nukutuksessa, toimenpiteessä on vähäinen henkilökunta tai henkilökunnan palkka on pieni, implantti on edullinen tai verotukseen liittyen.

Toimenpide paikallispuudutuksessa/sedaatiossa

Rintojen suurennus paikallispuudutuksessa on toimiva toimenpide, mutta se vaikuttaa leikkaustapaan ja implantti on tällöin laitettava lihaksen päälle. Paikallispuudutuksen voi antaa leikkaava lääkäri, jolloin anestesialääkärin ja -hoitajan palkkioista ei tule kustannuksia, eikä leikkauksen jälkeisestä seurannasta.

 

Edulliset implantit

Edullisissa implanteissa on hyvä laskea jo alkuperäiseen leikkaussummaan (3400 euroa – 4000 euroa) implanttien uusiminen. Kun on käytetty edullisia implantteja, implantin odotetaan rikkoutuvan 5-7 vuoden sisällä. Tämä tarkoittaa, että implantit on pakko poistaa ja laittaa uudet implantit. Poistotoimenpiteet maksavat noin 2000 euroa ja uudet implantit edullisessa toimenpiteessä taas 3400 – 4000 euroa. Kustannukset 5-7 vuoden aikana rinnoista ovat tällöin 8800 € – 10000 € ja kustannukset toki myös toistuvat jatkossakin samalla aikavälillä.

Rikkoutunut, edullinen implantti, joka on vuotanut.

Mikäli edullisista implanteista haluaa eroon Suomessa ja vaihtaa laadukkaamman mallin tilalle, implanttien vaihto on noin 5000-8000 euron luokkaa (alkuperäisen edullisen leikkauksen kulujen päälle). Edulliset implantit saattavat aiheuttaa myös terveyskomplikaatioita esimerkiksi rikkoutuessaan ja tästä aiheutuvat terveyshaitat saattavat aiheuttaa pitkäaikaisia kuluja ja ongelmia.

Edullisten, hajonneiden implanttien aiheuttamia tulehdus ja infektioreaktioita.

 

Henkilökunta

Henkilökunnan kuluja leikkaamalla, voidaan myös vaikuttaa toimenpiteen hintaan. Anestesialääkäri ja -hoitaja hoitavat samalla ehkä useita muita potilaita. Mikäli leikkauksessa tapahtuu komplikaatioita, voi tämä tuoda riskitekijöitä.

Kelakorvaus ja sairasloma

Rintojen suurennukset ovat pääasiassa esteettisiä toimenpiteitä. Rintojen suurennus voi kuitenkin olla myös sairaudenhoitona tehty toimenpide, jos se tehdään esimerkiksi sairauden aiheuttaman muodon korjauksen vuoksi (rintasyöpä). Rintojen suurennus voi myös sisältää sairaudenhoidollisen toimenpiteen, jolloin siitä voi mahdollisesti saada sairaslomaa (muutoksen poisto). 

Rintojen muodon korjauksia voidaan tehdä myös sairaudenhoitona esimerkiksi, kun muotoillaan alikehittyneitä rintoja, epäsymmetrisiä rintoja tai tubulaarisia (kehityshäiriöisiä) rintoja, mutta nämä tilanteet ovat aina yksilöllisiä ja harvinaisempia. 

Plastiikkakirurgin konsultaatio

Ensimmäinen askel rintojen suurennusleikkaukseen on henkilökohtainen tapaaminen plastiikkakirurgin kanssa. Plastiikkakirurgi arvioi huolellisesti asiakkaan fyysistä ja henkistä terveyttä, keskustelee esteettisistä tavoitteista ja vastaa kaikkiin kysymyksiin, joita asiakkaalla voi olla.

Konsultaation aikana käydään läpi mm. seuraavat asiat:

• Toimenpiteen esteettiset tavoitteet
• Nykyiset ja aikaisemmat sairaudet
• Käytössä olevat lääkitykset, myös ravintolisät ja luontaistuotevalmisteet
• Aiemmat leikkaukset
• Perheen rintasyöpähistoria
• Mammografiatulokset
• Implantti- ja rasvansiirtovaihtoehdot
• Leikkauksen jälkeiset asiat

Konsultaation aikana keskustellaan perusteellisesti implantin koosta, muodosta, tyypistä ja sijainnista, koska ne vaikuttavat lopulliseen tulokseen, sekä tarvittaessa rasvansiirron toimenpiteestä. Konsultaatiossa käydään läpi myös postoperatiiviset tekijät, jotka voivat vaikuttaa suurennusleikkauksen tulokseen leikkauksen jälkeen: esim. raskaudet ja painon vaihtelu usein muuttavat rintojen kokoa ja muotoa.

Konsultaation aikana plastiikkakirurgi tutkii rintoja, arvioi niiden kokoa, muotoa, ihon kimmoisuutta sekä nännipihojen sijoittamista. Hän voi myös ottaa valokuvia, jotka liitetään asiakkaan henkilökohtaisiin terveystietoihin.

 

Toiminta ennen leikkausta?

Ennen leikkausta voidaan turvallisuussyistä suositella perustason mammografiaa rintakudosmuutosten havaitsemiseksi. Mainittakoon, että leikkauksen jälkeen ei ole tarvetta tehdä mammografiatutkimuksia normaalia useammin: tavallisilla kuvantamismenetelmillä pystytään hyvin erottamaan rintakudos rintaimplanteista.

 

Suurempia muutoksia?

Mikäli asiakkaan toiveena on kokonaisvaltaisempi rintojen ja kehon nuorentaminen, plastiikkakirurgin kanssa kannattaa keskustella muista toimenpiteistä, joita voi tehdä rintojen suurennusleikkauksen yhteydessä:
• Vatsapeitteiden kiristysleikkaus: ylimääräisen vatsapeitteen ihon ja ihonalaisen rasvakudoksen poistaminen, velttojen vatsalihasten kiristäminen tarvittaessa
• Rasvaimu (Body-Jet-laite): ongelma-alueiden kuten lantion, reisien ja vatsan muotoilu
• Rintojen kohotusleikkaus: roikkuvien ja pussimaisten rintojen kohotus (ei suositella tehtäväksi samaan aikaan rintojen suurentamisen kanssa, koska riski merkittäviin arpiin ja rintojen epätoivottuihin muutoksiin suurenee).

 

Huomio ulkopaikkakuntalaiset!

Plastiikkakirurgin konsultaation voi hoitaa myös alustavasti sähköpostin ja valokuvien avulla. Ota yhteyttä info@estetiikkamansurow.fi tai 044 9865510, niin kerromme lisää.

Riskit

Rintojen suurennusleikkauksista on runsaasti kokemuksia, koska niitä tehdään hyvin paljon. Siitä huolimatta toimenpiteeseen voi liittyä jonkin verran riskejä ja komplikaatioita, joista on hyvä olla tietoinen. Plastiikkakirurgi vastaa kaikkiin kysymyksiin ja antaa ohjeet riskien minimoimiseksi.
Edullisen implantin tuomat riskit on aina huomioitava, mikäli implanttiin ei halua panostaa. Rikkoutuminen voi paljastua vasta, kun vahinkoa on jo tapahtunut. Lisätietoa voi hakea ”siliconoma” tai ”silikoni-infektio” hakusanoilla.

Mitä suurennusleikkauksen jälkeen tapahtuu?

Rintojen suurennusleikkaus voi vaatia lyhyen, yhden yön sairaalassaolon. Suurin osa leikkauksista suoritetaan kuitenkin päiväkirurgisesti, jolloin potilaat voivat palata kotiin jo leikkauspäivänä.
Vaikka jokainen asiakas paranee eri tahtiin, etenee palautuminen yleensä seuraavissa vaiheissa:


Muutaman päivän sisällä leikkauksesta
• Voi käydä suihkussa
• Voi tehdä ei-fyysistä työtä


Useiden viikkojen kuluttua leikkauksesta
• Turvotukset ovat usein jo hävinneet
• Harrastuksia voi jatkaa
• Lopullinen tulos alkaa näkyä


Suurennusleikkauksen tulokset

Jos odotukset rintaimplanttien suhteen ovat olleet realistiset, leikkaustulos todennäköisesti tyydyttää. Useimmat toimenpiteet tuottavat kauniit, luonnollisen näköiset rinnat. Vaikka rintaimplantit antavat kestäviä tuloksia, on tärkeää muistaa, että esimerkiksi ikä, genetiikka ja painon vaihtelu voivat muuttaa rintojen kokoa ja muotoa ajan myötä.

Plastiikkakirurgian erikoislääkäri

Plastiikkakirurgian erikoislääkäri