KONSULTAATIOSTA RINTOJEN SUURENNUSLEIKKAUKSEEN- VIDEO JA KUVASARJA​

Rintojen suurennusleikkauksia tehdään erilaisista, henkilökohtaisista syistä. Suurennusleikkauksia tehdään myös sairaudenhoitona esimerkiksi sairauden, tapaturman tai kehityshäiriöiden vuoksi. Rinnat merkitsevät monille naisellisuutta ja rintojen muuttuminen elämän aikana voi olla henkisesti iso asia. Rintaleikkaukset ovat yleisiä ja niitä tehdään useista eri syistä.

Kuvasarja rintojen suurennusleikkauksesta

Leikkaukset vaativat aina konsultaation plastiikkakirurgin kanssa. Konsultointi on aina plastiikkakirurgin, mahdollisen toimenpiteesi suorittavan kirurgin kanssa, jotta saat tiedon nimenomaan toimenpiteen suorittajalta. Tämän avulla vältytään yllätyksiltä, kun tieto tulee suoraa sellaiselta henkilöltä, joka ymmärtää todelliset mahdollisuudet, erilaiset vaihtoehdot ja toimenpide suunnitellaan sinun kanssasi etukäteen.

Plastiikkakirurgin konsultointi

Konsultoinnissa asiakas saa kertoa toiveistaan lopputuloksen suhteen ja kirurgi tarjoaa erilaisia toimenpidemahdollisuuksia, joilla toivottu lopputulos voidaan saavuttaa. 

Kirurgi pyytää asiakasta riisumaan vaatetuksen ylävartalolta, jotta toimenpide voidaan suunnitella tarkasti juuri asiakasta ajatellen oikeaksi ja tehdä tarvittavat mittaukset. Asiakas saa kokeilla 3D-kokeiluimplantteja ja kokeilla miltä erikokoiset implantit tulisivat näyttämään.

Toimenpiteeseen saapuminen

Hoitaja ottaa asiakkaan vastaan toimenpidepäivänä. Hoitaja käy läpi vielä päivän kulkua ja antaa asiakkaalle vaihtovaatteet. Tällä välin leikkaussalitiimi valmistelee toimenpiteen alkua.

Plastiikkakirurgin tapaaminen ennen toimenpiteen alkua

Ennen toimenpidettä asiakas tapaa vielä plastiikkakirurgin, jolloin toimenpide käydään vielä läpi ja toimenpidealue piirretään ja suunnitellaan leikkausta varten.

Nukutus

Plastiikkakirurgi ohjaa asiakkaan takaisin hoitajan luo, joka saattaa asiakkaan leikkaussaliin.

Leikkaussalissa sairaanhoitaja valmistelee potilaan nukutusta varten, asiakkaan maatessa ja vielä keskustellessa tiimin kanssa. Anestesialääkäri kertoo asiakkaalle, kun nukutus alkaa.

Leikkaus

Rintojen suurennus tehdään tavallisesti käyttämällä yhtä leikkausviiltoa, joka riippuu paljolti kirurgin mieltymyksistä ja taidoista.  Tässä leikkauksessa plastiikkakirurgi Furkat Mansurow tekee viillon  nännipihan alareunaan, jolloin viilto parantuessaan häipyy lähes näkymättömiin. Implantti asetetaan paikoilleen tehdystä viillosta ja sijoitetaan rintalihaksen alle.

Jälkikontrollit

Ensimmäinen jälkikontrolli on kahden viikon kuluttua leikkauksesta. Silloin tarkastetaan rintojen muoto, leikkaushaavan paraneminen ja mahdollinen turvotus. Leikkaushaavan ompeleet sulavat itsestään, joten niitä ei tarvitse poistaa. 

Toinen jälkikontrolli on noin 4 kuukautta toimenpiteen jälkeen, mikäli parantuminen on mennyt odotetusti. Silloin leikkauksen lopputulos on jo pääosin nähtävissä ja voidaan vertailla tilanteita ennen leikkausta ja leikkauksen jälkeen. 

Plastiikkakirurgian erikoislääkäri

Plastiikkakirurgian erikoislääkäri