Totuus rintaimplanteista: Onko järkevää lähteä ulkomaille laittamaan implantit?

rinnat-makuulla

Rintaimplantista on kirjoitettu paljon, mutta tieto ei usein vastaa vieläkään asiakkaiden kysymyksiin; minkälaisia ne ovat ja mikä niiden rakenne on. Tässä kirjoituksessa vastaamme näihin ja muihin tärkeimpiin kysymyksiin:

 • Onko järkevää lähteä ulkomaille laittamaan implantteja?
 • Mitä implantit ovat?
 • Miten rintojen suurennus implanteilla vaikuttaa meidän kehoomme?
 • Kuinka rintaimplantit laitetaan ja mikä asennustapa on paras?
 • Mitä silikoni-implanttien tuotemerkkiä Estetiikka Mansurowin plastiikkakirurgit suosittelevat ja miksi?

Hieman historiaa

Ensimmäiset rintojen suurennusleikkaukset tehtiin jo kauan ennen kuin rintaimplantit keksittiin. Niiden sijaan käytettiin täyteaineita, jotka olivat pääasiassa nestesilikonia. Muutos oli merkittävä ja menettelystä tuli suosittu. Pian kuitenkin selvisi, että nestesilikoni käyttäytyy ihmisen kudoksissa varsin arvaamattomasti. Kuukausien tai vuosien kuluttua nestemäinen silikoni saattaa alkaa siirtyä/kulkea keholla ja aiheuttaa tulehduksen. Tulehdusvaaran seurauksena, rintojen suurennus nestemäisillä täyteaineilla kiellettiin kaikissa kehittyneissä maissa. Silti miljoonien naisien halu löytää tehokas ja turvallinen tapa suurentaa rintansa ei ole kadonnut minnekään.

Onko järkevä lähteä tekemään rintojen suurennusleikkaus ulkomaille?

Kannattaa olla tosi varovainen, kun lähtee hankkimaan rintaimplantit ulkomailta mutta miksi?

 • Ensiksi kannattaa varmistaa, että leikkaava lääkäri on oikeasti plastiikkakirurgian erikoislääkäri. Monissa maissa käytetään sanoja ”esteettinen” tai ”kauneuskirurgian”  lääkäri nimen yhteydessä, mutta on huomioitava, että kyseessä  ei ole tällöin välttämättä plastiikkakirurgian erikoislääkäri.
 • Yleensä ulkomailla laitetaan halvat rintaimplantit, jotka menevät rikki nopeasti ja joita pitää vaihtaa 5-7 vuoden välein!
 • Seuraavaksi suurennuksen oikea hinta: halpa rintojen suurennus maksaa 3500 €-4000 €, mutta kun 5-7 vuoden sisällä implantit on pakko poistaa (noin 2000 € ) + laittaa uudet implantit (taas 3500 € – 4000 €) on toimenpiteen todellinen hinta 5-7 vuoden sisällä 9000 € – 10000 €.
 • Huomioitavaa on myös, jos leikkauksessa tapahtuu vahinko tai joku komplikaatio, asiakkailla ei ole minkäänlaista takuuta tai sairausvakuutusta. Kokemuksemme mukaan asiakkaat joutuvat hoitamaan kaikki komplikaatioihin liittyvät korjausleikkaukset täällä Suomessa omilla rahoilla.

Rintaimplantit

Modernit implantit ovat hienostuneen high teknologian-tuotteita, joiden on täytettävä erittäin korkeat vaatimukset. Rintaimplanttien on oltava:

 • Erittäin kestäviä ja nestetiiviitä
 • Biologisesti yhteensopivia
 • Muotonsa ja tilavuutensa säilyttäviä

Maailman laadukkaimpien rintaimplanttien valmistajat, kuten esimerkiksi Mentor, noudattaa näitä vaatimuksia. Rintaimplantit, joita Estetiikka Mansurowissa käytetään, kestävät valtavaa kuormitusta. Niiden päälle voi ajaa jopa autolla ilman että implantin kuori hajoaa!

memoryshape-cut-2-implantti-halki

Käyttämillämme rintaimplanteilla on tarvittavat patentit ja laatutodistukset kaikkialla maailmassa. Kaikki implantimme ovat läpäisseet vaativat testaukset ja lukuisat laatutarkastukset.

Estetiikka Mansurowissa käytetään vain laadukkaita implantteja, joita ei tarvitse koskaan vaihtaa. Näille rintaimplanteille valmistaja antaa myös elinikäisen vaihtotakuun  implantin rikkoutuessa. Tällöin implantti korvataan sen iästä riippumatta.
Kapseloitumisen osalta takuu on 10 vuotta leikkauspäivästä lukien.
(Takuu koskee kaikkia silikonigeelitäytteisiä MENTOR- ja PERTHESE -rintaimplantteja, jotka on asennettu 1.5.2013 jälkeen)

Rintaimplanttien rakenne

Tutkijat ovat löytäneet yksinkertaisen ja luonnollisen ratkaisun implantin rakenteeseen – laittaa silikoni kestävän kuoren alle. Viime vuosina implanttien kuori on parantunut ja lopulta valmistettiin täysin suljettu, monikerroksinen ja erittäin vahva kuori. Modernien rintaproteesien sisältö on silikonigeeliä, jolla on “muotomuisti” eli implantti ei menetä muotoaan (ei litisty) vuosien saatossa.
Myös Implanttien sisältö on muuttunut dramaattisesti. Ensimmäiset implantit täytettiin keittosuolaliuoksella. Se osoittautui kuitenkin epämukavaksi, sillä kävelyn tai hyppimisen aikana, implanteista kuului kupliva ääni.  Korvaavana täyteaineena alettiin käyttää silikonia. Vähitellen proteesien sisällä olevan silikonin laatu on parantunut ja nyt se ei enää ole nestemäistä silikonia vaan paksumpaa, marmeladia muistuttavaa geeliä.

halkaistu-implantti

Vaikka tällainen kuori vaurioituisi (esim. leikkauksen aikana), sen sisältö ei vuoda eikä leviä kehon kudoksiin. Jos siis implantin kalvo jostakin syystä menisi rikki, se ei aiheuttaisi asiakkaalle minkäänlaista vaaraa. Tunnetuissa implanteissa, kuten kaikissa Estetiikka Mansurowin käyttämissä implanteissa, on elinikäinen takuu. Näiden implanttien valmistajat korvaavat asiakkaalle aina harvinaisissa vahinkotapauksissa uuden implantin ilmaiseksi.

Miten valita rintaimplanttien oikea koko ja muoto?

Monien vuosien kehitystyön jälkeen rintaimplanttien muoto on muuttunut.  Ne eivät ole enää vain pyöreitä, vaan myös anatomisia eli pisaranmuotoisia. On olemassa monia malleja, jotka eroavat toisistaan volyymin lisäksi myös korkeussuunnassa (profiili), pohjan halkaisijan ja muissa geometrisissa mitoissa. Plastiikkakirurgi valitsee asiakkaalle sopivan implanttien koon ja muodon, joka perustuu asiakkaan henkilökohtaisen rintakehän mittaan ja siihen, paljonko asiakas haluaa rintojaan suurentaa. Anatomisissa implanteissa on tärkeää, että niiden pinta ei ole sileä vaan karhennettu. Tällainen pinta estää implanttien pyörimisen.

Implanttimallit

implanttimuodot-raj

  Pyöreä                Pisaramallinen       Anatominen 


Miten varmistaa, että uusi rinta on juuri sellainen kuin haluaa?

Estetiikka Mansurowissa on käytössä erikokoiset mallit, joiden perusteella voi kokeilla tulevien rintojen kokoa.

Rintojen suurennusleikkaus: rintaimplanttien asennus

Rintaimplanttien leikkaus ei ole monimutkainen mutta se vaatii plastiikkakirurgilta tarkkuutta ja kokemusta. Näistä seikoista riippuu, tuleeko uusista rinnoista kauniit ja luonnolliset. Estetiikka Mansurowissa työskentelevät kokeneet plastiikkakirurgit, joiden tietoihin ja ammattitaitoon voi luottaa.
Leikkaus kestää yleensä 1-1,5 tuntia. Nykyaikainen anestesia ei jätä minkäänlaisia sivutuntemuksia. Asiakas voi mennä kotiin samana päivänä tai jäädä halutessaan sairaalaan yöksi.

Mihin tehdään viillot ja tuleeko näkyviä arpia?

Rintojen suurennusleikkauksessa plastiikkakirurgimme tekevät hämmästyttävän pienet viillot. Pienestä viillosta implantin laittaminen on tekninen taito.  Estetiikka Mansurowissa käytetään pääsääntöisesti perioreolaarista viiltoa eli viillot tehdään areolan (nännipihan) alapuolelle, jossa arvet eivät näy.


Kuva 1. Perioreolaarinen viilto 

Tarvittaessa viillot tehdään rinnan alle. Kudokset ja iho ommellaan erityisellä tavalla eli kerroksittain ja iho suljetaan erityisellä ihonalaisella ompeleella. Näin leikkauksen jälkeiset arvet saadaan näkymättömiin.

Miten implantit asennetaan?

Aikaisemmin implantit asetettiin suoraan maitorauhasen alle. Nykyään ne asetetaan joko rintalihaksen alle tai yhdistetyllä tavalla – yläosa lihaksen alle  ja alaosa rintakudoksen alle. Tämä asennustapa vähentää ptoosin riski eli implanttien laskeutumisen riskiä. Implantti pysyy tiiviisti kiinni lihaksessa ja rintakehän sekä rinta säilyttävät muotonsa. Naisia rauhoittaa tieto siitä, että implantti ei ole kosketuksissa rinnan kanssa ja sillä ei ole vaikutusta imetykseen.

implantin-asennus

Onko olemassa myös muita kuin silikoni-implantteja?

Silikoni-implanttien lisäksi markkinoilla on täyteaine-implantteja, mutta niiden kysyntä ei ole kovin suurta.  Suolaliuoksella täytettyjä implantteja käytetään nykyään enää vain esim. rintarekonstruktiossa.

On myös polyuretaanilla päällystettyjä implantteja. Yleensä niitä käytetään uusintaleikkauksen aikana. Halutessaan potilas voi valita ne myös ilman erityistä syystä. Polyuretaani -implantit ovat liukumattomia. Ne on vaikea asentaa mutta riski implanttien liikkumiseen tai pyörimiseen leikkauksen jälkeen on käytännöllisesti katsoen eliminoitu.

Minkälaisia implantteja Estetiikka Mansurowissa käytetään?

Käytämme vain laadukkaita rintaimplantteja, joilla on kaikki tarvittavat laatu-  ja takuutodistukset. Tällaisia implantteja valmistaa mm. Mentor (Jonsson & Jonsson, USA).