TCA kuorinta – asiakkaan näkökulmasta

Kokemukseni TCA kuorinnasta

En ole aikaisemmin mitään edes blogin tyylistä kirjoittanut, tästä kokemuksesta kuitenkin haluan kertoa.

Olen kärsinyt aikuisiän aknesta tai oikeastaan aknesta ylipäätään 15 vuotiaasta alkaen, joten mikään ihan vieras ongelma se minulle ei ole. Aikuisena on tullut kokeiltua monenlaisia lääkekuureja, rasvoja sekä monia muita konsteja finnien taltuttamiseksi ja arpien häivyttämiseksi. Varsinkin poskien alueella olevat aknearvet ovat olleet kiusanani pitkään. Tämän vuoksi kiinnostuin heti, kun Estetiikka Mansurowissa ehdotettiin TCA-kuorintaa, jonka pitäisi hälventää aknearpia.

Aikaisemmin en ollut tästä hoidosta kuullutkaan, ja tämän vuoksi, google oli kovassa käytössä, kun aihetta enemmän tarkastelin. Tutkimisen jälkeen halusin ehdottomasti kokeilla tämän hoidon tehokkuutta aknearpiin, niinpä alettiin tuumasta toimeen.

Toimenpidepäivä

Homma alkoi siitä, kun kirurgi teki TCA-kuorintaliuoksen, joka oli minun kohdallani 60% TCA-liuos. Näin vahvoilla pitoisuuksilla toimenpiteen voi tehdä ainoastaan asiantunteva kirurgi.

Sitten alkoi liuoksen levittäminen kasvoille. Kasvoille tuli polttava tunne. Kipu kuitenkin kesti vain muutaman minuutin ja samalla kirurgi ”tuuletti” kasvoja ja viileä ilmavirta helpottikin kipua. Tältä kasvot näyttivät, kun liuos alkoi vaikuttamaan.

Muutaman minuutin jälkeen kipu loppui ja kasvoille jäi sellainen lämmin ja aristava tunne. Jonkin ajan kuluttua kasvoille sai laittaa rasvaa, joka tuntui aivan ihanalta, koska viimeinenkin polttelun tunne ja alkava kiristyksen tunne helpotti. Toimenpiteen jälkeen kasvot olivat hieman punoittavat, mutta muuten eivät näyttäneet kovinkaan kummoisilta, eikä tarvinnut kasvoja piilotella kotiin lähtiessä.

TCA kuorinta

TCA kuorinta

Päivä 2.

Toisena päivänä punoitus kasvoissa oli voimistunut ja kasvojen iho tuntui kuivalta, sekä huulien ympäristöltä tuntui tosi kireältä! Rasvaa meni paljon.

TCA kuorinta TCA kuorinta

Päivä 3.

Kolmantena päivänä kasvot olivat aamulla todella punaiset ja iho kiristi erittäin paljon. Kasvoihin oli muodostunut sellainen punaruskea pinta, mutta kipua ei ollut. Rasvaa meni erittäin paljon, koska kiristävä tunne pakotti rasvaamaan kasvoja. Kasvot näyttivät varsin hurjalta, mutta onneksi ei tarvinnut viikonloppuna ihmisten ilmoilla liikkua.

TCA kuorinta TCA kuorinta

Päivä 4.

Neljäntenä päivänä iho alkoi kuoriutumaan, lähinnä suun ympäristöstä. Koko ihon pinta oli väriltään sellainen tumman ruskea. Iho tuntui todella oudolta ja sellaiselta ettei pysty edes puhumaan. Ihan kuin iholla olisi ollut sellainen kova kuori/kalvo. Kasvot olivat ikävän näköiset, ja aika syvälle huiviin piti piiloutua, kun ihmisten joukossa liikkui. Niistä kohdista, joista iho oli alkanut kuoriutumaan, alkoi tuntumaan hyvältä.

Jouduin, myös kovasti pinnistelemään, etten nyppisi irtonaista ihoa irti, tätä ei saisi missään nimessä tehdä koska kasvoihin voi jäädä ikäviä punaisia läikkiä pitkäksi aikaa. (Ja ihan arpia!)

TCA kuorinta TCA kuorinta

Päivä 5.

Viidennestä päivästä eteenpäin iho kuoriutui jokaisena päivänä vain entistä enemmän ja siitä lähti isoja paloja kuivunutta ihoa pois. Iho alkoi myös uutena oireena kutiamaan voimakkaasti, kutina kuitenkin helpottui rasvaamisen myötä. Rasvaa kului edelleenkin todella reilusti ja kasvoja piti rasvata monta kertaa päivässä. Tästä eteenpäin tilanne alkoi helpottua.

TCA kuorinta TCA kuorinta

Jatko

Tasan viikko meni, että iho oli kokonaan kuoriutunut. Vaikeaa oli olla nyppimättä iho kaistaleita, jotka roikkuivat melkein irti. Kun laitoin jatkuvasti runsaasti rasvaa, niin olo hieman helpotti. Koko viikon aikana minulla meni Bepanthenia kolme tuubia. Tämä antaa osviittaa siitä, kuinka paljon iho oikein rasvaa imi itseensä.

TCA kuorinta TCA kuorinta TCA kuorinta

Sen viikon aikana, kun kasvot kuoriutuivat ei kyllä mielellään ihmisten joukossa liikkunut, sen verran hurjalta kasvot näyttivät ja kasvot olivat erittäin tuntoherkät, esimerkiksi tuulelle.

Tilanne nyt

Tässä tullaankin lopputulokseen: Iho on huomattavasti kuulaampi ja kirkkaampi kuin aikaisemmin, iho oikein hehkuu ja kyllä ne aknearvetkin siitä haalenivat huomattavasti. Iho on kuin uusi.

Nyt kun iho on parantunut ja toimenpiteestä on aikaa, olen enemmän kuin tyytyväinen lopputulokseen. Kasvojen iho on huomattavasti tasaisempi ja kauniimpi kuin aikaisemmin.

Nyt kun tiedän, minkälainen toimenpide kokonaisuudessaan on ja miten se vaikutti ihooni, sanoisin ehdottomasti meneväni tähän uudelleen, kaikesta huolimatta, sekä suosittelen tätä muille ihon uudistusta tai aknearvista kärsiville, toimenpiteen aikana olevasta kivusta huolimatta. Voin vain kuvitella miten loistava tulos tulee hoitosarjasta, kun yhdelläkin kerralla vaikutus oli jo näin suuri. Jopa mieheni huomasi kasvojen ihossa eroa aikaisempaan ja kehui ihoani kuulaaksi ja heleäksi, joten kyllä sillä joku vaikutus täytyi olla.

Kiittäen Johanna J. ♡