044 9865510

Ma-Pe: 8-19, La: 12-18

Intiimikirurgia

PLASTIIKKAKIRURGIN ILMAINEN KONSULTAATIO

INTIIMIKIRURGIA

Intiimialueiden kirurgiaa eli naisten ja miesten sukuelinten korjauksia tehdään perustelluista syistä sekä toiminnan että ulkonäön korjaamiseksi. Asiantuntijan puoleen kannattaa kääntyä rohkeasti, jotta oireita ja löydöksiä voidaan arvioida ja vaivoihin löytää apua.

alavartalo, orkidea

Naiset

Genitaalialueen esteettisen kirurgian tarpeen taustalla voi olla fyysinen haitta tai esteettinen ongelma. Yleisimpiä vaivoja ovat emättimen väljyys sekä kipu ja arkuus esim. yhdynnässä, mikä voi nuorilla naisilla johtua kroonisesta haavaumasta (fissura) emättimen suuaukon alaosassa. Joskus leikkauksella hoidetaan klitoriksen liikakasvua (hyperplasia) tai palautetaan neitsyys immenkalvoa korjaamalla.

Leikkaukset tehdään yleensä paikallispuudutuksessa ja toipuminen on nopeaa. Leikkauksessa käytettäviä lankoja ei tarvitse jälkikäteen poistaa, sillä ne sulavat itsestään. Leikkauksen laajuudesta riippuen muutaman päivän sairasloma voi olla tarpeen.

Häpyhuulten liikakasvu (labioplastia)

Häpyhuulten koko vaihtelee naisilla suuresti, mutta kookkaat häpyhuulet voivat aiheuttaa ongelmia ihon hankautuessa rikki esim. urheillessa tai vaatteita vasten. Ne voivat häiritä myös yhdynnässä. Esteettistä haittaa niistä voi olla, jos nainen kokee joutuvansa niiden vuoksi tuijotuksen kohteeksi kylpylöissä ja saunoissa.

Leikkauksessa häpyhuulista poistetaan ylimääräistä kudosta, ja usein pienen kielekkeen poisto riittää. Toipuminen on nopeaa eikä komplikaatioita juuri esiinny.

Välilihan (perineumin) arvet

Välilihan leikkauksessa tai synnytyksen aikana tapahtuneessa välilihan repeämisessä syntynyt arpi voi aiheuttaa oireita: se voi ärtyä, kiristää ja aiheuttaa yhdyntäkipua, ja limakalvot voivat hankautua ja kuivua. Leveä arpi ja välilihan löystyminen tekevät emättimen aukosta väljän, jolloin limakalvoa voi työntyä näkyviin. Väljyys voi myös heikentää seksuaalista nautintoa ja aiheuttaa kiusallisia oireita, kun emättimeen pääsee ilmaa yhdynnässä tai urheillessa (vaginal wind).

Leikkauksessa arpikudos poistetaan ja haava ommellaan huolellisesti yhteen. Samalla voidaan kiristää emättimen aukkoa ja välilihan aluetta.

Haavauma (fissura)

Haavauma aiheuttaa jatkuvaa ärsytystä ja kipua emättimen aukossa varsinkin yhdynnän aikana. Fissurat voivat olla pieniä hiusviiruja tai selkeitä haavaumia, jotka repeytyvät ja arpeutuvat aina uudelleen. Tilanne kroonistuu, kun arvesta muodostuu ajan mittaan venymätön ja paksumpi.

Leikkauksessa haavauma, joka yleensä on pystysuorassa, poistetaan. Kudoksen joustavuuden palauttamiseksi haava suljetaan horisontaalisesti tai z-plastialla.

Emättimen väljyys

Emätin jää usein väljäksi lukuisten synnytysten vuoksi tai jos lapset ovat syntyessään olleet kookkaita. Myös imukuppisynnytykset ja synnytyksen aikana tulleet repeämät voivat aiheuttaa väljyyttä.

Leikkausvaihtoehtoja väljyyden korjaamiseen on useita. Menetelmä tulee valita tapauskohtaisesti, jotta toimenpide olisi mahdollisimman hellävarainen. Eräs hoitomuoto on rasvansiirto, joka tukevoittaa emättimen seinämän rakennetta.

Immenkalvon korjaus (hymenplastia)

Immenkalvo (hymen) voi rikkoutua yhdynnässä tai tapaturmaisesti. Immenkalvon korjauksessa (hymenplastia) repeytynyt kalvo korjataan muutamalla ompeleella. Toimenpiteen eettisyyteen suhtaudutaan eri tavoin, mutta joissakin kulttuureissa ehjä immenkalvo voi olla esim. ehto avioliitolle.

 

intiimi-mies

Miehet

Miesten genitaalialueen esteettisen kirurgian yleisin syy on impotenssin hoitaminen. Impotenssi voi olla ensimmäinen oire elimistössä tapahtuneista verisuoniston muutoksista, joiden syyt kannattaa selvittää.

Siittimen koon kasvattamiseksi voidaan tehdä korjausleikkauksia, joilla saadaan aikaan pieniä muutoksia. Siitintä voidaan pidentää, paksuntaa tai sen muotovirheitä korjata.

Peniksen pidentäminen

Siitintä ei varsinaisesti voi kirurgisesti pidentää, mutta peniksen näkyvää osaa voidaan saada enemmän esiin. Tällöin pidennetään jännekalvoa, jolla penis on kiinni häpyalueen lihaskalvossa. Pidennys antaa lisäpituutta noin 2-4 cm, mutta siittimen ohjattavuus kärsiin hieman.

Toinen menetelmä on madaltaa häpykumpua poistamalla siittimen tyvestä ja sen ympäriltä ihonalaista rasvaa, jolloin penistä näkyy enemmän.

Muita mahdollisia toimenpiteitä ovat mm:

• Siittimen paksuntaminen siirtämällä rasvaa ihon alle
• Siittimen suoristaminen
• Esinahan ongelmien korjaus, esim. kireyden poistaminen ympärileikkauksella tai esinahkaplastialla
• Venyneen kivespussin muotoilu
• Puuttuvan kiveksen korvaaminen implantilla

Ahtaan esinahan korjausleikkaus eli miesten ympärileikkaus  (circumcisio)

Peniksen esinahka voi olla  kireä ja ahdas, jolloin sitä ei saa vedettyä taaksepäin. Kireälle esinahalle ei kuitenkaan tarvitse tehdään mitään jollei siitä ole haittaa. Toisinaan se saattaa aiheuttaa tulehduksia, virtsaamisongelmia tai  vaikuttaa jopa sukupuoliseen kanssakäymiseen.  Ahdasta esinahkaa voidaan hoitaa ympärileikkauksella, jossa kireyttä aiheuttava esinahka poistetaan siittimen ympäriltä. Toimenpide tehdään paikallispuudutuksessa.

Tutustu hinnastoon

Varaa aika lääkärille tästä

Alla olevalla lomakkeella voit lähettää plastiikkakirurgille intiimikirurgiaan liittyvän kysymyksen.

Plastiikkakirurgian erik.lääkäri                            Plastiikkakirurgian erik.lääkäri
Furkat Mansurow                                                  Salvatore Giordano

Mansurow_014                              Giordano_010 – kopio

Ota yhteyttä!

Nimi*

Sähköposti*

Viesti*

Botuliini- ja täyteainepistokset / PRP-plasmahoito / Hiustensiirto / Kasvot / Rinnat / Vartalo / Iho / Ihosyövät / HydraFacial / Exuviance-erikoiskasvohoito / Mesoterapia/mikroneulaus / Kemiallinen kuorinta / Ihon epätasaisuudet / Ihon värimuutosten hoito / Ihon kiinteyttäminen / Ripset ja kulmat / Sokerointi