044 9865510

Ma-Pe: 8-19, La: 12-18

Ihosyöpä ja ihomuutokset

VARAA PLASTIIKKAKIRURGILTA ILMAINEN KONSULTAATIOKÄYNTI!
Käynnillä voit näyttää kaikki mieltä vaivaavat ihomuutokset (luomet, ihottumat, ihosyövät).
Varaa aika numerosta 044 9865510
.

 Ihosyöpä

IHOSYÖPÄ JA IHOMUUTOKSET

Jos sinulla on todettu ihosyöpä, et ole yksin. Ihosyöpä on yleisin syöpä maailmassa ja sen esiintyvyys kasvaa edelleen. Kuka tahansa voi saada ihosyövän riippumatta siitä, mikä on ihotyyppisi, kansallisuutesi tai ikäsi ja riippumatta siitä missä asut ja mitä teet. Vaikka ihosyöpiä löytyy mistä tahansa kehon osaa, noin 80 prosenttia näkyvät kasvossa, päässä ja kaulassa ja jotkut niistä voidaan luokitella vaarallisiksi.

Suurin osa ihosyövästä poistetaan plastiikkakirurgin toimesta.
Jos syöpä on pieni, menettely yleensä voidaan suorittaa nopeasti ja helposti pienenää toimenpitenä paikallispuudutuksella plastiikkakirurgin käynnin yhteydessä. Monissa tapauksissa seurauksena on arpi, joka tuskin näkyy, koska se sijoitetaan kasvojen luonnollisten ryppyjen, poimujen ja ääriviivojen alueelle .

Löydät perustiedot ihosyövän poistamisesta tässä esitteessä. Kuitenkin ainoa tapa saada täydellisiä vastauksia tiettyihin kysymyksiin on tavata plastiikkakirurgi.

Minkälaisia ihosyöpiä hoitaa plastiikkakirurgi?

Vaikka useimmat ihosyövät voidaan poistaa kirurgisesti, hoito riippuu syövän tyypistä , sen kasvuvaiheesta ja sen sijainnista kehossa. Ihosyöpä todetaan poistamalla kokonaan tai ottamalla kudospalanäytteet ihomuutoksesta ja tutkia sitä mikroskoopilla.
Plastiikkakirurgit hoitavat kaikki seuraavat ihosyövät:

Tyvisolusyöpä,tämä on yleisin ja vähemmän vaarallinen ihosyövän muoto. Se kasvaa ja leviää paikallisesti ja ei anna etäpesäkkeitä.

Okasolusyöpä, tämä on toiseksi yleisin ihosyöpätyyppi. Okasolusyöpä usein näkyy huulien, kasvojen tai korvien alueilla. Toisinaan se antaa etäpesäkkeet imusolmukkeisiin ja sisäelimiin.

Melanooma, tämä on pigmenttisolusyöpä , kaikkein vaarallisin ihosyövän muoto. Jos havaitaan ajoissa, se voidaan kokonaan parantaa. Jos sitä ei todeta nopeasti, maligni melanooma voi levitä ja olla hengenvaarallinen.

Plastiikkakirurgi voi hoitaa paitsi ihosyöpiä ja muita ihon ja ihonalaisia hyvänlaatuisia kasvaimia. Näiden kasvaimien poistamisen jälkeen muodostuu iso kudos puutos joka vaatii korjausta paikallisella kielekkeellä tai ihosiirrolla, tämä vaatii plastiikkakirurgilta taitoa ja kokemusta varsinkin kasvojen alueella.

Mitä minun pitäisi odottaa plastiikkakirurgin vastaanoton aikana ?

Plastiikkakirurgin vastaanotto on ensimmäinen askel kaikille potilaille , joilla joko on todettu ihosyöpä tai joka epäilee, että hänellä voi olla sitä. Tällä vastaanotolla plastiikkakirurgi tutkii ihosi ja arvioi fyysisen terveytesi.
Yleensä toimenpide voidaan tehdä samassa käynnin yhteydessä.

Vastaanotolla sinun pitäisi olla valmis antamaan täydelliset tiedot:

• Edellinen ihosyöpä tai muu epänormaali iho-oireet, jotka on todettu tai aiemmin hoidettu
• Kaikki suvussa ihosyövän tai henkilökohtaisen historian kuten rakkuloita ja auringon palovammat
• Lääkehoito jota käytät tai olet käyttänyt aikaisemmin, kuten ravinto-ja luontaistuotevalmisteet
• Akne hoidot joita on ollut nuoruusiässä
• Oletko saanut sädehoitoa
• Iho-allergiat tai kasvojen vammat joita sinulla on ollut ja miten ne on käsitelty

Plastiikkakirurgi arvioi ihomuutoksen. Jos sinulla ei ole aiemmin tutkittu ihomuutosta , plastiikkakirurgi voi alueen ulkonäön perusteella arvella mikä on todennäköinen diagnoosi.
Tyvisolusyöpä ja okasolusyöpä voivat vaihdella suuresti ulkonäöltään. Syöpä voi aluksi vaikuttaa kun:

• Pieni, valkoinen tai vaaleanpunainen läiskä tai kyhmy
• Punainen piste, joka on karhea, kuiva tai hilseilevä
• Kovahkot, punaiset, kiinteät tai karstaiset kyhmyt tai läiskät
• Haavauma joka ei parane 2-4 viikon kuluttua tai näyttää parantuvan ja sitten taas uusiutuu
• Valkoinen kyhmy , joka näyttää arpikudokselta
Malignia melanoomaa yleensä epäillään kun pigmenttiihomuutos muuttaa kokoaan, muotoaan tai väriään tai kyseessä on uusi kasvu normaalille iholle.
Maligni melanooma on usein epäsymmetrinen, epätarkkarajainen, kirjava muutos.

Miten ihosyöpä poistetaan?

Menetelmä riippuu ihosyöpä tyypistä, sen kasvuvaiheesta ja sen sijainnista. Plastiikkakirurgin tavoitteena on poistaa kasvain niin että säilyttää alueen toiminnan ja tarjoaa lopullisen hyvän kosmeettisen tuloksen , joka voi olla erityisen tärkeää, jos syöpä sijaitsee erittäin näkyvällä alueella.

Jos syöpä on pieni, plastiikkakirurgi voi poistaa sen paikallispuudutuksella viilloilla jotka jättävät tuskin näkyvän arven. Muut hoitomuodot voivat olla sädehoito, jäädytyshoito, valohoito.

Jos syöpä on kooltaan suurempi, tai jos se on levinnyt imusolmukkeisiin, monimutkaisempi leikkaus voi olla tarpeen. Jos syövän poistamisen jälkeen syntyy kosmeettinen pehmeäkudospuutos, plastiikkakirurgi voi käyttää korjaavia tekniikoita kuten ihon siirtoa tai paikallisien kielekkeiden käyttö joka säilyttää kasvojen rakenteita ja auttaa palauttamaan ulkonäköä ja toimintaa.

Mitä minun pitäisi tietää ihosyövän poistotoimenpiteestä plastiikkakirurgin vastaanotolla?

Joka vuosi tuhansille miehille ja naisille tehdään ihosyöpä-poistoleikkaus ja kokemuksessani ei ole ongelmaa. On kuitenkin tärkeää sinulle että olet tietoinen riskeistä ja valitun hoidon hyödyistä.

Yksi tärkeimmistä asioista tapaamisessa on keskustella syövän poistamis leikkaukseen liittyvistä mahdollisista komplikaatioista .

Huolellinen ohjeiden noudattaminen, sekä ennen että leikkauksen jälkeen minimoi riskejä.

Pienet ihosyövät voi usein poistaa nopeasti ja helposti plastiikkakirurgin vastanoton aikana paikallispuudutuksella.

Miten voin valmistautua toimenpiteisiin?

Plastiikkakirurgi antaa sinulle tarkat ohjeet välittömästi ennen ja jälkeen toimenpiteen . Useista asioista voidaan sopia , mukaanlukien:

Välttää tiettyjä lääkkeitä, jotka voivat vaikeuttaa haavan paranemista
Tupakoinnin lopettaminen toimenpiteen aikana ja haavan paranemisen aikana
Kyydin järjestäminen kotiin toimenpiteen jälkeen
Järjestää oman työn ja sosiaalisen aikataulun , koska toimenpiteen jälkeen voi olla turvotusta tai pieniä mustelmia

Mitä tapahtuu toimenpidepäivänä?

Useimmat pienet ihosyövät voi poistaa plastiikkakirurgin vastaanotolla paikallispuudutuksella. Kuitenkin, jos syöpä on suurempi tai jos sinulla on monimutkaisempi toimenpide se voi vaatia lyhytaikaisen sairaalahoidon, vaikka suurin osa toimenpiteistä suoritetaan avohoidon perusteella, jolloin potilaat voivat palata kotiin leikkauspäivänä.

Suurikokoisen syövän poisto ja plastiikkakirurgiset korjaukset, vaativat yleisanestesiaa. Anestesialääkäri suosittelee parasta ja turvallisinta nukutusta että olosi olisi rento ja mukava.

Milta näytän ja miltä tuntuu heti ihosyöpäleikkauksen jälkeen?

Aluksi arpi voi olla punainen tai vaaleanpunaisen värinen. Tietenkin, jos olet ollut monimutkaisemmassa kudosten siirtotoimenpiteessä, palautumisen aika on pidempi kuin jos sinulla olisi yksinkertainen ihomuutoksen poistoleikkaus. Syövän poistoleikkauksen jälkeen on tärkeää noudattaa plastiikkakirurgin ohjeita jotka auttavat haavan kunnollisessa parantumisessa.

Mitä minun pitäisi tietää toimenpiteen tuloksista ?

Pitäkää mielessä, että arpi, iso tai pieni, on kompromissi syövän poistamiseksi . Kuinka nopeasti arpi paranee riippuu haavan koosta, luonteesta ja ihonlaadusta ja kuinka hyvin haava hoidetaan toimenpiteen jälkeen.

Kuinka kauan plastiikkakirurgia täytyy tavata?

Säännölliset seurantakäynnit varmistavat, että syöpä ei ole uusiutumassa. Ihosyöpä kontrollit voidaan toteuttaa myös terveyskeskuksen tai työterveydenhuollon lääkärillä yleensä 6 kuukauden välein 3-5 vuoden ajan. Sinun on vähennettävä riskiä ihosyövän uusiutumiseen noudattamalla seuraavia varotoimia:

Vältä pitkäaikaista altistumista auringolle, erityisesti klo 10:00 - 14:00 ja kesäkuukausien aikana. Muista, että UV-säteet kulkevat läpi pilvien ja heijastuvat hiekasta, lumesta ja vedestä.

Käytä aurinkovoidetta

Lopuksi tarkastele ihoa säännöllisesti. Jos huomaat jotain epäilyttävää, ota yhteys lääkäriin niin pian kuin mahdollista.

Tutustu hinnastoon

Varaa aika lääkärille tästä

Alla olevalla lomakkeella voit lähettää plastiikkakirurgille iholuomiin ja niiden poistoon liittyvän kysymyksen.

Plastiikkakirurgian erik.lääkäri                        Plastiikkakirurgian erik.lääkäri
Furkat Mansurow                                              Salvatore Giordano

Mansurow_014                       Giordano_010 – kopio

Ota yhteyttä!

Nimi*

Sähköposti*

Viesti*

Botuliini- ja täyteainepistokset / PRP-plasmahoito / Hiustensiirto / Kasvot / Rinnat / Vartalo / Iho / Ihosyövät / HydraFacial / Exuviance-erikoiskasvohoito / Mesoterapia/mikroneulaus / Kemiallinen kuorinta / Ihon epätasaisuudet / Ihon värimuutosten hoito / Ihon kiinteyttäminen / Ripset ja kulmat / Sokerointi